Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
dosarele timpul
Aeroportul Kogălniceanu se zbate în mediocritate

Aeroportul Kogălniceanu se zbate în mediocritate(1683)

Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu a reușit ”performanța” să fie depășit, ca număr de pasageri care în traniztează, de aproape toate aeroporturile importante din țară.

Topul celor 17 aeroporturi a fost publicat zilele trecute de către Asociația Aeroporturilor din România, o organizație cu peste 16 ani de activitate, arată o realitată dură: Kogălniceanu este pe locul al zecelea în România, în ceea ce privește traficul de pasageri. Cifrele spun totul: pe primul loc se situează, evident, Otopeni, cu 1.801.118 pasageri în primul trimestru al anului, care este urmat de Cluj (285.956 pasageri), Timișoara (193.563), Târgu Mureș (71.268), Iași, Bacău, Craiova, Sibiu și chiar Arad, oraș aflat la o aruncătură de băț de Timișoara, care reușește însă să atragă pasageri. Ciudat este că aeroportul Kogălniceanu, cu ai său 6.572 de turiști, întrece cu greu aeroportul din Tuzla, care a înregistrat 6.202 pasageri.

În ceea ce privește mișcările de aeronave în primul trimestru, Constanța câștigă două locuri și se situează pe 8, cu 945 de aeronave care au decolat au aterizat de aici. Otopeni este pe 1, cu 21.532 de mișcări, iar Clujul, cel mai important aeroport din provincie, pe 22, cu 3.619.

Din informațiile noastre, aeroportul Kogălniceanu raportează și numărul de avioane militare care aterizează aici.

De pe Kogălniceanu zboară regulat acum numai Turkish Airlines. În curând vor începe și zboruri  Blue Air (2 zboruri pe săptămană pe ruta Milano - Constanţa şi retur) şi Wizzair (2 zboruri pe săptamană pe ruta Londra Luton - Constanţa şi retur.

De remarcat faptul că pe aeroportul din Tulcea au fost înregistrate 226 de mișcări de nave, dar numai 11 pasageri.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

În umbra laptelui și-a mierii
scris de Mircea Lungu
M-am postat ieri sub un afiș electoral liberal al unui candidat local, cu gura căscată și ochii cu osârdie drăcească deschiși. N-am(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii