Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
sport
Sute de participanți la Triatlonul Fără Asfalt

Sute de participanți la Triatlonul Fără Asfalt(1452)

Cea de-a șasea ediție a triatlonului Fără Asfalt, primul eveniment din sezonul competițional de triatlon, a avut loc astăzi în rezervațiile naturale 2 Mai – Vama Veche și Hagieni – Albești. La triatlon s-au întrecut peste 700 de concurenți, printre care și unii dintre cei mai buni sportivi din România: campionul la IronMan, Mihai Baractaru, Antoanela Manac, tânăra de 19 ani care va participa anul acesta în premieră la proba feminină de triatlon a Jocurilor Olimpice Europene de la Baku și Răzvan Florea, vicecampion olimpic la înot.
Triatlonistul Ciprian Bălănescu a câștigat, pentru al treilea an consecutiv, Triatlon Fără Asfalt Intersport. Bălănescu a ajuns la linia de finish după 1 oră, 49 de minute și 42 de secunde.
Triatlonul Fără Asfalt este primul dintre cele 12 evenimente din calendarul Federației Române de Triatlon (FRTRI) și este prima etapă a campionatului național de Cross Triatlon (off road) FRTRI. Circuitele de triatlon off road și de șosea ale FRTRI sunt susținute prin programul „140 de bătăi pe minut” al Fundației eMAG.
„Triatlon fără Asfalt Intersport depășește statutul de competiție și devine un fenomen sportiv cu mare aderență la public. Am început acest proiect în 2010, când competițiile de triatlon aduceau la start 60-70 de participanți, iar azi am avut peste 700 de concurenți. Dincolo de competiție, investim pentru a crea o atmosferă de sărbătoare la evenimentele noastre și considerăm că aceasta este varianta cea mai bună pentru a promova trialtonul ca sport de masă. Am ales un traseu cu peisaje frumoase, am oferit premii pentru toate categoriile de vârstă și am organizat un spectacol cu muzică live pe plaja de la Micul Golf, tocmai pentru a face triatlonul cât se poate de festiv”, spune Tudor Vlad, inițiatorul proiectului „Fără Asfalt”.
Concurenții la triatlon au înotat 1.000 m în Rezervația Marină 2 Mai – Vama Veche, au parcurs 32 de km cu bicicleta în rezervația naturală Hagieni – Albești și au alergat 6 km pe plaja și faleza 2 Mai – Vama Veche.
Câștigătorii Fără Asfalt la mare 2015 au primit premii în valoare totală de 5.000 de euro.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

ECOLOGIȘTII, NOII ALIAȚI AI LUI MOHAMMAD MURAD
scris de Lucian Cristea
Când te prindea Radu Cristian la înghesuială, în calitatea pe care o avea, aceea de șef al Gărzii Financiare Constanța, te "ardea te(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii