Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
sport

Regata Poseidon 2015 - regal nautic la Eforie Nord(1256)

Aproximativ 30 de yachturi cu vele și peste 200 de performeri participă la Regata Poseidon 2015, regal nautic care se desfășoară, în perioada 19-21 iunie, la Eforie Nord.

Evenimentul reprezintă prima etapă a Trofeului Black Sea Sailing, inclus în calendarul competițional stabilit de Federația Română de Yachting pentru anul 2015.

Potrivit organizatorilor competiției, startul regalului nautic va fi dat vineri seară, când echipajele sunt așteptate să participe la ședința tehnică, prima zi de competiție fiind sâmbătă.

"Regatta Poseidon va fi compusă dintr-o cursă offshore, cuprinsă între Marina Eforie Nord și un reper aflat în zona de sud a litoralului românesc, precum și două curse inshore, în largul Marinei Eforie Nord. Astfel, startul primei curse se va da sâmbătă, în jurul orei 10.00. Prima zi de competiție se va încheia cu o petrecere în Marina Eforie, un prilej de socializare a concurenților, dar și de relaxare și distracție cu muzică și dansuri grecești alături de Ionuț Galani și Ansamblul de dansuri grecești Asteria din Constanța. Etapa inshore din cadrul Regattei Poseidon 2015 va avea loc pe 21 iunie, iar probele se vor desfășura în zona Marinei Eforie. Concurenții vor avea astfel posibilitatea să își completeze punctajul necesar în departajarea finală", au menționat, printr-un comunicat remis presei, reprezentanții asociației Black Sea Sailing.

Potrivit acestora, competiția se desfășoară conform prescripțiilor ISAF (International Sailing Federation) și ORC (Offshore Racing Congress), ambarcațiunile fiind împărțite în două clase: Racer și Cruiser.

Festivitatea de premiere va avea loc la finalul celei de a doua zile de competiție, laureații fiind desemnați și premiați în prezența publicului, în incinta marinei de la Eforie Nord.

Regata Poseidon este organizată de Asociația Black Sea Sailing în parteneriat cu Clubul Nautic Român, FAPT Sailing Club și Clubul Sportiv Black Sea Competition, cu sprijinul Marinei Eforie și Sail Adventures.

Trofeul Black Sea Sailing se află la a patra ediție și este compus din două etape: Regata Poseidon (19-21 iunie) și Regata Callatis (28-30 august). Acestea, împreună cu alte trei etape, Regata Regina Maria (29-31 mai), Regata Life Harbour (24-26 iulie) și Regata Bricul Mircea (14-17 august), formează Romania Cup 2015, organizată în parteneriat cu Life Harbour și Yacht Club Regal Român. 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

JUPÂNUL DUMITRACHE DE LA 2X1 LA 1 CONTRA 1 !
scris de Lucian Cristea
O stare anormală de disconfort a pus stăpânire pe PSD Constanța și pe membrii săi. Alegerile interne de partid, care au ca obiectiv p(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • Sprijin pentru persoanele defavorizate: tichete sociale în valoare de 250 lei
  • DEȘI L-A CĂLCAT MAȘINA LIBERALĂ, ȘARPELE PESEDIST CONTINUĂ SĂ TULBURE APELE LA MEDGIDIA!
  • CUM NAIBA DE SE FĂCU UNUL LIBERAL ȘI CELĂLALT PESEDIST?
  • MOARTEA A STINS RIVALITATEA DINTRE DOI COLONEI
  • APEL CĂTRE VERGIL CHIȚAC: FIȚI PRIMAR, NU CĂPRAR!