Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica

Ponta anunţă TVA de 19%, mai devreme de 1 ianuarie(863)

Premierul Ponta anunţă că a fost vizitat de către miniştrii Sănătăţii, Nicolae Bănicoiu, şi Finanţelor, Eugen Teodorovici, cu care a decis să susţină în Parlament scăderea cotei standard a TVA la 19%, nu la 20% cum a propus Guvernul iniţial, reducere care să fie aplicată mai devreme de 1 ianuarie.

Ponta se află în Turcia, unde a fost operat la genunchi.

"În această după-amiază m-au vizitat colegii mei Nicu Bănicioiu şi Eugen Teodorovici! Două lucruri extrem de importante pe care le-am discutat şi pentru care ne batem în zilele următoare: 1) miercuri, deputaţii Coalitiei PSD UNPR ALDE vom vota pentru adoptarea Codului Fiscal în forma aprobată în Guvern cu o singură modificare - reducerea cotei standard de TVA să fie la 19 ( nu 20%) - astfel închidem şi simbolic dezastrul produs în 2010 / avem spaţiu fiscal bugetar predictibil şi asigurăm un important consens politic (PNL a anunţat că votează Codul dacă facem 19 în loc de 20) / am discutat şi este clar posibil ca reducerea TVA să intre în vigoare înainte de 1 ianuarie!", a scris Ponta pe Facebook, duminică seara.

El se referă şi la problema medicamentelor, arătând că din luna iulie va fi aplicată scăderea preţurilor cu 20%.

"2) de la 1 iulie intră în vigoare scăderea preţurilor la medicamente cu 20% - o măsură în sprijinul a milioane de români realizată cu mari eforturi de către Guvern", îşi continuă Ponta mesajul.

El încheie spunând că precum de fiecare dată în ultimii 3 ani, "noi muncim pentru a îndrepta relele trecutului şi a face mai bună viaţa românilor / ceilalţi fac scandal şi sunt iresponsabili!!!".

Guvernul a anunţat, la începutul acestui an, prin propunerile legate de noul Cod Fiscal, că intenţionează să diminueze cota standard de TVA la 20%, din ianuarie anul viitor, de la 24% în prezent.

Premierul Ponta a fost externat duminică din spitalul din Istanbul, unde a fost operat la genunchi în urma unei accidentări la un meci de baschet, el anunţând însă că îşi va relua activitatea normală într-o perioadă de până la 28 de zile, astfel că îi va cere preşedintelui Iohannis să îi încredinţeze vicepremierului Oprea atribuţiile de prim-ministru în acest interval.

Opoziţia a reacţionat la acest anunţ acuzându-l pe Ponta că încearcă astfel să se ascundă de Direcţia Naţională Anticorupţie, care a cerut urmărirea sa penală pentru trei infracţiuni în dosarul lui Dan Şova, şi solicitându-i să demisioneze. 

Sursa: Mediafax.ro

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

„Nu am nicio reținere
scris de Mircea Lungu
în legătură cu experimentul schimbărilor care se vor petrece”. Amorțitor, în plină lumina unei conferințe de presă, glasul ofici(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii