Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
sport

Simona Halep, eliminată în primul tur al turneului de la Wimbledon(873)

Jucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA, semifinalista ediţiei precedente, a fost învinsă, marţi, cu scorul de 5-7, 6-4, 6-3, de sportiva slovacă Jana Cepelova, locul 106 WTA, în prima manşă a turneului de la Wimbledon.

Meciul a durat două ore şi 15 minute.

În urma acestei înfrângeri, Halep poate coborî până pe locul 6 WTA.

Evoluţie dezamăgitoare a Simonei Halep în primul meci al ei de la Wimbledon, cauzată şi de o accidentare la una dintre unghiile piciorului stâng. Cu multe greşeli şi cu un serviciu slab (şase duble greşeli în primul set), Halep nu a putut să se impună în faţa unei jucătoare ce nu impresionează prin forţă şi precizie. Cu toate acestea, Cepelova, care are aceeaşi înălţime ca Halep, 1,68 metri, este mobilă şi joacă variat către marginile laterale ale terenului. Sportiva din Slovacia este o jucătoare "corectă", care a ştiut să fructifice forma slabă a adversarei ei.

Halep a avut 2-0, după un break la început, apoi a fost condusă cu 3-2. Românca a egalat cu greu la 3, s-a distanţat la 5-3, dar a fost la rândul ei egalată. Halep a izbutit apoi un break şi la 6-5 a cerut pauză medicală pentru accidentarea de la unghie, pauză care s-a prelungit pentru că fizioterapeutul a ajuns cu greu pe terenul 1. La reluare, ea a închis setul după 48 de minute de joc, cu scorul 7-5.

Setul al doilea a început cu un break al jucătoarei române, urmat de un rebreak. Cele două sportive şi-au fructificat serviciul până la scorul de 4-3. Cepelova a rupt echilibrul, câştigând pe servciul adversarei şi s-a distanţat la 5-3. Halep nu i-a permis adversarei să închidă setul imediat, ci în ghemul următor, pe serviciul româncei. După 37 de minute, Cepelova a egalat la seturi, cu 6-4.

Decisivul a început tot cu o serie break-rebreak, apoi Cepelova s-a distanţat la 4-1. Halep a mai recuperat o dată break-ul, dar şi-a pierdut din nou serviciul şi la 3-5 a ratat trei mingi de rebreak, cedând partida, cu 3-6 în deicisiv.

În aceeaşi lojă de pe terenul 1 de la All England Club au luat loc, marţi, tatăl ei, Stere Halep, impresarul Virginia Ruzici, noul antrenor al sportivei române, Daniel Dobre, şi preparatorul fizic Teo Cercel.

Halep nu a mai pierdut în primul tur al unui Grand Slam de la ediţia 2013 a turneului de la Roland Garros.

În faza următoare, sportiva din Slovacia va juca împotriva Monicăi Niculescu, locul 48 WTA. Jucătoarea din Slatina are 1-0 la întâlniri directe, după ce s-a impus anul trecut, în calificările turneului de la Madrid, cu 6-0, 6-1.

Prezenţa pe tabloul principal este recompensată la Wimbledon cu 10 de puncte WTA şi cu un premiu de 29.000 de lire sterline (aproximativ 41.000 de euro). 

Sursa: Mediafax.ro

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

LĂSAȚI FLORILE SĂ VORBEASCĂ DESPRE MEDGIDIA!
scris de Lucian Cristea
La întâlnirea de la Restaurantul Luxor, cu diverse categorii sociale, cu tineri și bătrâni, grași sau slabi, înalți sau scunzi,(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii