Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
sport
Ebru Bolat a dus România în top 5 la Campionatul Mondial de Yachting al Clasei Zoom8

Ebru Bolat a dus România în top 5 la Campionatul Mondial de Yachting al Clasei Zoom8(928)

În perioada 2-8 august 2015, atleta Ebru Bolat, a reprezentat România la Campionatul Mondial de Zoom8 din Austria, organizat pe Lacul Wolfgangsee din St. Gilgen.
La start s-au aliniat 47 de echipaje de fete și 60 de băieți din Austria, Rusia, Estonia, Danemarca, Norvegia, Suedia, Finlanda și România, titlul suprem fiind adjudecat atât la fete cât și la băieți de reprezentanții țării gazdă, Austria, prin Rupp Anna și Lehmann Niclas.
Ebru Bolat, de la Yacht Club Regal Român - Bucureşti s-a clasat pe locul 5, cu un total de 44 de puncte.
„Locul de desfășurare a fost idilic, dar condițiile climatice au fost extrem de dificile pentru navigație: temperaturi extrem de ridicate, 35-38 de grade și doar vânt termic după-amiezile, foarte slab, de 2-6 noduri și cu foarte multe rotiri. Organizatorii au reușit în aceste condiții să țină totuși 9 curse la fete și 8 la băieți, din cele 12 programate în 4 zile de concurs. În aceste condiții de vânt slab primele trepte ale podiumului au fost ocupate de sportivi mai ușori”, a declarat Giselle Bolat, mama sportivei.
Ebru a luptat și a compensat dezavantajul creat de vânt prin experiență și tactică, reușind la final să se claseze pe locul al 5-lea. Părinţii sportivei spun că înălțimea și greutatea actuală, nu se mai află în parametrii optimi pentru această clasă competițională, ceea ce face ca acest concurs să fie ultimul la care a participat pe Zoom8.
Familia a mai precizat că pentru moment Ebru Bolat se va antrena pentru Clasa Laser 4.7, urmând să treacă la o clasă de ambarcațiuni cu echipaj de 2 persoane, de îndată ce își va găsi o coechipieră potrivită, obiectivul ei fiind să se pregătească pe o clasă olimpică și să reprezinte România la Olimpiada de la Tokyo din 2020.”
  

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

AMINTIRI DESPRE FLOTĂ
scris de Lucian Cristea
Am apucat anii în care cu greu o navă găsea o dană liberă în Portul Constanța. Nu am studii de specialitate, nu am absolvit Marina, (...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • SĂ MORI RĂNIT DIN DRAGOSTE DE SPORT...
  • Al cui este Teatrul de vară din Mamaia, cine își bate acum joc de el și nimeni nu se supără?
  • SCURTA VARĂ FIERBINTE A NOULUI MINISTRU DE INTERNE
  • CASA MORTUARĂ ALBASTRĂ A PRESEI
  • CA SĂ AJUNGĂ PRIMAR, HORIA DE LA OPC ESTE CÂND CATTANI, CÂND ÎMPĂRATUL CONSTANTIN, CÂND SFÂNTA ELENA!