Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
interviuri
Povestea lui Alexandru Neș

Povestea lui Alexandru Neș(6582)

Alexandru Neş a început studiul muzicii încă de la 7 ani. După ce a absolvit pe rând Colegiul Naţional de arte ,, Regina Maria” şi Facultatea de Arte - Ovidius Constanţa s-a consacrat ca solist al trupei Polifonic Band şi ca profesor la School of Music. În rândurile următoare vom asculta o mică parte din povestea lui.

1) Cine ţi-a descoperit vocea şi urechea muzicală?
Urechea muzicală mi-a fost descoperită de către părinţi. Mama a fost cea care mi-a descoperit talentul pentru muzică şi care a decis să încep să studiez muzica de la o vârstă destul de fragedă, 7 ani.

2) Care sunt persoanele faţă de care te simţi îndatorat pentru evoluţia ta rapidă?
Nu o consider una rapidă, deoarece totul s-a întâmplat în ani de muncă. Părinţii, au făcut mari sacrificii pentru ca eu să pot studia la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria”, familia, care m-a sprijinit întru totul şi nu în ultimul rând profesorii pe care i-am întâlnit în decursul anilor.

3) Cum şi unde ai studiat până în prezent pentru a te perfecţiona ca artist ?
Am început prin a studia pianul, în clasa întâi la C.N.A. „Regina Maria”, în clasa a V-a chitară, iar apoi în clasa a IX-a, m-am transferat la secţia teoretică unde am studiat intens armonie şi forme muzicale. După absolvirea liceului, am urmat cursurile Facultăţii de Arte specializarea „Pedagogie Muzicală” din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa, unde am întâlnit profesori extraordinari care mi-au făcut ordine în creaţia şi exprimarea muzicală, aici fiind locul în care am compus primele lucrări, urmând ca până la sfârşitul celor 3 ani de studiu să lansez în cadrul facultăţii, împreună cu colegul şi prietenul meu Alec Blenche, primul nostru album de muzică pop. Doi ani mai târziu, în cadrul aceleiaşi facultăţi, am absolvit şi masteratul.

4) Care este activitatea ta în cadrul School of Music?
Este o bucurie pentru mine să lucrez cu copiii. E o veche pasiune, probabil primul vis, să devin profesor. Numai că viaţa mi-a oferit şi alte oportunităţi, iar eu am profitat de ele. School of Music este locul unde am fost încurajat să învăţ copii de la vârste foarte fragede să aibă încredere în ei, să-şi urmeze pasiunea pentru muzică şi poate să se maturizeze un pic mai devreme studiind pian, canto sau chitară. Din păcate în acest moment din lipsa timpului, nu pot îndruma decât câţiva elevi de care m-am ataşat în timp şi la care nu vreau să renunţ, atâta timp cât au nevoie de mine.

5) La câte evenimente ai cântat împreună cu trupa ta, Polifonic Band, şi care sunt cele mai plăcute amintiri pe care le ai împreună cu colegii ?
Au trecut mulţi ani de când am înfiinţat trupa Polifonic împreună cu colegii mei şi la fel, multe evenimente la care am cântat împreună. Cele mai frumoase amintiri au fost probabil momentele în care am fost plecaţi peste hotare, emoţiile noi trăite de fiecare dată cu un alt public şi aplauzele pe care le primeam şi care ne arătau că munca noastră nu e în zadar,ba mai mult, e chiar apreciată.

6) Care ar fi artistul român favorit cu care ai alege să ai un duet?
Avem o mulţime de voci bune şi o mulţime de artişti în ţară. Nu mi-aş alege un artist pentru felul în care cântă, ci pentru modul în care reuşeşte să-şi transmită starea de bine şi să facă publicul care îl ascultă, să vibreze odată cu muzică şi mesajul lui. 

Comentarii

Andrei
22-10-2015
Felicitari Alex pentru tot ce ai realizat !
FLORICICA RADULESCU
03-09-2015
Felicitari ptr tot ce ai realizat !
Iti dorim success mult in continuare, tot ceea ce vei realiza, sa te reprezinte !
Suntem mandri de tine,
Floricica si Victor Radulescu
SOCARICI TUDORITA
03-09-2015
Intr-avedăr ALEXANDRU NEȘ, a muncit mult și a perseverat, acum culege roadele, îi doresc în continuare multe, multe realizări în domeniul muzicii și la început de căsnicie să devină un familist devotat, succes.
Loredana
02-09-2015
Iti doresc sa ajungi pe cele mai inalte culmi ale succesului!

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

Lumina. Românul manipulat
scris de Pompiliu Comşa
În multe situaţii trebuie să te înalţi din ceea ce viaţa de zi cu zi îţi oferă, pentru a putea înţelege ceea ce Dumnezeu(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • Sprijin pentru persoanele defavorizate: tichete sociale în valoare de 250 lei
  • DEȘI L-A CĂLCAT MAȘINA LIBERALĂ, ȘARPELE PESEDIST CONTINUĂ SĂ TULBURE APELE LA MEDGIDIA!
  • CUM NAIBA DE SE FĂCU UNUL LIBERAL ȘI CELĂLALT PESEDIST?
  • MOARTEA A STINS RIVALITATEA DINTRE DOI COLONEI
  • APEL CĂTRE VERGIL CHIȚAC: FIȚI PRIMAR, NU CĂPRAR!