Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
sport

Cea mai importantă competiție atletică a finalului de sezon are loc la Constanța(1289)

Timp de două zile, pe 26 și 27 septembrie, la Constanța se va desfășura cea mai importantă competiție atletică a sfârșitului de an, „Black Sea 10K”, eveniment organizat de clubul patronat de Răzvan Florea, Atena Sport Club, finanțat de Consiliului Județean Constanța, prin proiectul „Constanța te lansează la apă”, şi susţinut de Direcția Județene pentru Sport și Tineret Constanța, Asociația Sportivă Sanasport și Clubul Sportiv Smartatletic și de sponsorii Oil&Gas Recruitment, Tonis Trade, LDK Electrocasnice, TYR și Isostar. Cartierul general al competiției va fi în Piața Ovidiu, de unde se va da startul și se va face sosirea. „Mă bucur că am reuşit să pun în practică acest proiect, finanţat cu ajutorul Consiliului Judeţean Constanţa. Crosul Copiilor este un mod frumos de a întâmpina deschiderea noului an şcolar, iar cursa de 10 kilometri ne dorim să devină o tradiţie pentru Constanţa. Mişcarea înseamnă sănătate, iar competiția sportivă are ca scop initierea, promovarea şi perpetuarea practicării acestor gen de activităţi, în mod continuu, de cât mai mulţi oameni de toate vârstele.”, a spus Răzvan Florea.

Crosul Copiilor, în Centrul Vechi

Ziua de sâmbătă va fi dedicată copiilor, care se vor întrece pe un traseu în Centrul Vechi, cu start și sosire în Piața Ovidiu, într-un cros pe patru categorii de vârstă: 7-8 ani (distanță 1000m / start ora 10.30); 9-10 ani ( distanță 1000m / start ora 11.00), 11-12 ani (distanță 1500m / start ora 11.30) și 13-14 ani / distanță 1500m / start ora 12.00).
Copiii cu dizabilități, indiferent de vârstă, dar sub 15 ani, au posibilitatea să aleagă categoria de vârstă la care aleargă.
La înscriere, toți copiii trebuie însoțiți de părinte, tutore sau profesorul coordonator care trebuie să prezinte adeverința medicală, o copie a certificatului de naștere pentru copilul alergător și să semneze declarația pe proprie răspundere pentru minorii care aleargă. Doar copiii care au prezentat certificatul de nastere în copie vor intra în posesia premiilor. Primele 5 fete și primii 5 băieți de la fiecare categorie de vârstă vor fi premiați.
Fiecare participant va primi un kit de concurs care va conține tricoul oficial, numărul de concurs, medalia de finisher și diplomă de participare. Înscrierea concurenților la „Crosul Copiilor” se poate face până la data de 24 septembrie pe site-ul competiției: http://atenasportclub.ro/blacksea10k/info-crosul-copiilor/formular/.
Numărul de locuri este limitat la 75 locuri per categorie de vârstă.

„Black Sea 10 K”, o cursă specială

Ziua de duminică este una specială, Constanța găzduind în premieră o cursă individuală pe distanța de 10 kilometri, sub titulatura „Black Sea 10 k”, cu startul, programat la ora 11.00, și sosirea în Piata Ovidiu. Întrecerea este accesibilă tuturor alergatorilor, având diferențe minime de nivel și se va desfășura pe traseul Str. Mircea cel Batrân - Bulevardul Mamaia până în dreptul Centrului de Distracții Lake View, unde se va ajunge la jumătatea cursei și se va face întoarcerea spre Piața Ovidiu, Bulevardul Mamaia - Bulevardul Tomis - Str. Traian - Piața Ovidiu. Traseul de concurs va fi restricționat parțial circulației, intersecțiile fiind asigurate de voluntari și personal de specialitate, jandarmi și poliție.
Tot duminică, de la ora 11.10, va avea loc o cursă de ștafetă 2 x 5 kilometri, traseul fiind asemănător cu cel de la cursa individuală de 10 km, cu mențiunea că întoarcerea se va face după 2,5 km, în drepul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.
Fiecare participant va primi un kit de concurs care va conține tricoul oficial, numărul de concurs, medalia de finisher, diplomă de participare și produse de la parteneri. Înscrierea concurenților la „Black Sea 10 k” se poate face până la data de 24 septembrie pe site-ul competiției: http://atenasportclub.ro/blacksea10k/formular/.
Alegătorilor înscriși oficial în competiție le este recomandat să termine cursa într-un interval de 2 ore de la start.
Fondul total de premiere este de 7.500 de lei, iar primii opt clasați la categoria Open atât la feminin, cât și la masculin, indiferent de vârstă, vor fi recompensați cu premii în bani, după cum urmează: Locul I - 1.000 lei, locul 2 - 800 lei, locul 3 - 600 lei, locul 4 - 400 lei, locul 5 - 300, locul 6 - 200, locul 7 - 100 lei, locul 8 - 100 lei.
Pe categorii de vârstă (Age Group), sub 19 ani (masculin, feminin), 20-29 ani (masculin, feminin), 30-39 ani (masculin, feminin), 40-49 ani (masculin, feminin), 50-59 ani (masculin, feminin), +60 ani (masculin, feminin), ștafeta feminin, masculin și mixt, cei clasați pe primele trei locuri vor primi cupe, diplome și produse.
Concurenții care vor obține un premiu la categoria Open, nu vor fi clasați și la categoria Age Group.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

JUPÂNUL DUMITRACHE DE LA 2X1 LA 1 CONTRA 1 !
scris de Lucian Cristea
O stare anormală de disconfort a pus stăpânire pe PSD Constanța și pe membrii săi. Alegerile interne de partid, care au ca obiectiv p(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • Sprijin pentru persoanele defavorizate: tichete sociale în valoare de 250 lei
  • DEȘI L-A CĂLCAT MAȘINA LIBERALĂ, ȘARPELE PESEDIST CONTINUĂ SĂ TULBURE APELE LA MEDGIDIA!
  • CUM NAIBA DE SE FĂCU UNUL LIBERAL ȘI CELĂLALT PESEDIST?
  • MOARTEA A STINS RIVALITATEA DINTRE DOI COLONEI
  • APEL CĂTRE VERGIL CHIȚAC: FIȚI PRIMAR, NU CĂPRAR!