Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Elevii descoperă spaţiul cosmic

Elevii descoperă spaţiul cosmic(3805)

Ca în fiecare an, între 4 şi 10 octombrie se sărbătoreşte Săptămâna Spaţiului Cosmic printr-un proiect internaţional al cărui succes nu mai are nevoie deja de comentarii. În Şcoala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica” din Constanţa, elevii s-au implicat, la iniţiativa coordonatorului de proiect, bibliotecara Anca Moşoiu, şi a cadrelor didactice ale instituţiei, în activităţi dintre cele mai variate, care le-au pus în valoare spiritul ludic şi creativitatea, având deosebite valenţe educative. Numărul total al elevilor care au participat la activităţi de-a lungul săptămânii precedente, reunite sub titlul generos „Descoperă!” a fost de aproximativ 800, din clasele primare gimnaziale.

De luni, 5 octombrie, până joi, 8 octombrie a.c., şcolarii de la „Gh. Ţiţeica” au confecţionat machete ale sistemului solar, dintre care unele extrem de originale, folosind fructe şi legume de sezon. De asemenea, ei au realizat planşe în diferite tehnici: pictură în acuarele, tempera ori guaşe, desene în tuş, colaje, dar au meşteşugit şi elemente de decoraţiuni interioare cu motive astrale, respectiv maşini ale timpului cu care îşi doresc să exploreze universul.
La orele din aria curriculară Limbă şi comunicare – respectiv limba şi literatura română, limba engleză, limba franceză -, copiii s-au jucat cu ajutorul cuvintelor şi al expresiilor din câmpul lexical al universului, realizând poezii ori definiţii artistice ale unor elemente din galaxia noastră. Toate creaţiile acestora urmează a fi reunite într-o broşură intitulată „Descoperă spaţiul cosmic ... prin cuvinte”. O parte dintre elevii claselor a VIII-a a participat la dezbaterea „Limitele ficţiunii”, în care au analizat scrieri ştiinţifico-fantastice.
Trebuie menţionat ajutorul de care şcoala a beneficiat din partea părinţilor, care şi-au sprijinit copiii în realizarea unor machete şi a unor roboţi impresionanţi ca design şi dimensiune, Evenimentul s-a finalizat cu parada costumelor elevilor din ciclul primar, care erau fie roboţi ori cosmonauţi, fie marţieni. Ei au trecut prin fiecare clasă şi au fost serviţi de gazde, de fiecare dată, cu prăjituri în formă de stele, soare, semilună.
Directorul instituţiei, prof. Aneta Dragnea, a declarat: „Aportul educativ al unor astfel de manifestări este incontestabil. Elevii învaţă prin joc şi descoperire, sunt veseli alături de învăţătorii şi profesorii lor şi acesta este tot ceea ce ar trebui să conteze.” Concluzia evidentă a manifestării este că ea ia amploare de un an la altul, spre încântarea copiilor, făcând să iasă la iveală resurse nebănuite de creativitate a acestora.
  

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii