Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Săptămâna Europeană a Democrației Locale la Medgdia

Săptămâna Europeană a Democrației Locale la Medgdia(1117)

În perioada 12-18 octombrie, Medgidia a participat la „Săptămâna Europeană a Democraţiei Locale”, un eveniment organizat de Consiliul Europei, pe tema „Trăind împreună în societăţi multiculturale: respect, dialog, interacţiune”. În acest context, Biblioteca Municipală Medgidia Filiala Nord a organizat o serie de activități sub titulatura „Medgidia, exemplu de multiculturalitate şi democraţie locală”.

Evenimentele au debutat cu „Biblioteca Vie”, o activitate care a reunit peste 600 de copii și adulți. Cititorii au putut discuta cu „cărțile vii” în zilele de 15 și 16 octombrie, care și de data aceasta au fost din cele mai diverse – actor, actor amator, arheolog, rocker, primar, viceprimar, profesor, jurnalist, bibliotecar, cadru militar sau chitarist. Cele mai citite cărți au fost „sportivul de performanță”, „artistul stradal” și „cadrul militar”. Activitățile dedicate Săptămânii Europene a Democrației Locale au continuat cu „No Hate speach”, un eveniment organizat în parteneriat cu Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” de bibliovoluntarii care susțin campania prin care se dorește combaterea instigării la ură. Voluntarii au împărțit peste 1500 de pliante în Piațeta Decebal, pentru a promova buna întețelegere în rândul cetățenilor.

Sâmbătă dimineața, 48 de copii au animat prin răsete, talent și culoare o alee din Parcul 1 Mai. „Europa din cretă colorată” a adus în parc clădiri celebre din Europa, obiective turistice și chiar monumente UNESCO. Masa Tăcerii a lui Brâncuși, Big Ben, Turnul Eiffel sau clădirea primăriei municipiului Medgidia, toate au fost realizate de copiii extrem de talentați. De la prânz, a urmat o dezbatere pe tema democrației locale, organizată în parteneriat cu asociația Community Aid, condusă de doi tineri care se implică frecvent în proiectele și activitățile sociale și educative din Medgidia și nu numai, Daniel și Gabriel Cateliu. Peste 60 de elevi de liceu au participat la discuția despre democrație, moderată de Daniel Cateliu. Primarul Marian Iordache, invitat la dezbatere, le-a vorbit tinerilor despre ce înseamnă democrația, principiile acesteia și cum se aplică în Medgidia.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii