Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
sport
Un copil de 9 ani din Constanța, sportivul anului 2015 la karting

Un copil de 9 ani din Constanța, sportivul anului 2015 la karting(1424)

Ca orice copil căruia îi plac maşinile şi cursele cu motor, Mihai a fost atras de karting şi la vârsta de 7 ani a început cursurile de pregătire la Şcoala de Karting Tomis Kart care îşi desfăşoară activitatea pe pistă din incinta Palatului Copiilor Constanţa.
După debutul în Campionatul Naţional de Karting din anul 2013 unde a luat contact cu piloţi mult mai experimentaţi, pilotul constănţean reuşeşte să fie prezent la tot mai multe competiţii şi să acumuleze experienţă necesară pentru a face faţă la acest nivel.
În următorul an este tot mai aproape de obţinerea clasării pe podium şi a unei cupe dar problemele tehnice şi incidentele de cursa îl împiedică să ajungă acolo.

Anul 2015 a marcat o evoluţie extraordinară pentru pilotul de karting Suteanu Mihai care la vârstă de doar 9 ani reuşeşte să devină campion naţional la karting la clasa Pufo.
Pilotul constănţean a concurat pentru Clubul Sportiv Tomis Kart cu care a participat la toate concursurile organizate de Federaţia Română de Karting în cadrul Campionatului Naţional de Karting. Antrenamentele şi cursele s-au desfăşurat pe pistele Constanţa, Bucureşti, Bacău şi Târgu Secuiesc.
Încă de la începutul sezonului competiţional Mihai a reuşit să urce pe podium ocupând locul 2 la Cupa FRK de la Târgu Secuiesc.
Pilotul echipei Tomis Kart a fost prezent pe podium la toate etapele din campionat clasându-se pe locul 1 la 5 din cele 6 concursuri.
Surpriza cea mai mare a venit la sfârşitul campionatului când au fost anunţate punctajele finale iar Mihai Suteanu a fost declarat de către Federaţia Română de Karting sportivul anului 2015 la karting.
În cadrul Galei Campionilor 2015 organizată la Bacău pilotul constănţean a primit cel mai râvnit trofeu, cupa transmisibilă pe care sunt gravate numele foştilor campioni din kartingul românesc şi unde va rămâne inscripţionat şi numele lui.
În anul 2016, odată cu împlinirea vârstei de 10 ani, Mihai va trece la clasa MINI, clasa rezervată celor cu vârstă între 9 şi 12 ani, unde va trebui să lupte cu piloţi experimentaţi şi foarte bine pregătiţi.

La Clubul Sportiv Tomis Kart Constanţa activează şi piloţii Enache Eric participant la clasa PromoBB, clasat pe locul 5 şi Chimisliu Tudor participant la clasa MINI, clasat pe locul 11.
  

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PNL SE IMPLICĂ ÎN AFLAREA ADEVĂRULUI DESPRE 10 AUGUST 2018 ȘI PEDEPSIREA VINOVAȚILOR!
scris de Lucian Cristea
Ca un făcut, la români, se adună parcă numai suferințe! Nici nu s-au vindecat vechile răni, că au și apărut altele! Mai mari,(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii