Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
sport
Voleibaliștii de la CNVM Tomis Constanța debutează în Liga Campionilor

Voleibaliștii de la CNVM Tomis Constanța debutează în Liga Campionilor(1640)

După victoria cu 3:2 de la Dej, din prima etapă a Diviziei A1 la volei masculin, campioana CVM Tomis Constanța se pregătește vineri, de la ora 17,00 în Sala Sporturilor pentru primul derby al actualei ediții de campionat, mai ales că va primi vizita vicecampioanei en titre, ACSVM Zalău. Partida constituie repetiția generală pentru primul meci din Liga Campionilor 2015-2016, care va avea loc joia viitoare, de la ora 21.30, pe terenul belgienilor de la Volley Asse-Lennik. Băieții lui Martin Stoev, antrenorul principal al formației noastre, vor să elimine minusurile de la dej, mai ales că partida este televizată pe postul Digi Sport 4. O ultimă repetitive pentru ambele echipe pentru că și Zalăul, care s-a înscris în Cupa CEV, va juca în deplasare manșa tur cu Galatasaray Istanbul (Turcia), din 16-imile de finală. Deși România avea dreptul, în actuala ediție a 2016 CEV DenizBank Volleyball Champions League, la două locuri pentru echipele masculine, pentru prima oară de la înființarea Champions League, vicecampionii au renunțat la participare, din motive financiare, gruparea sălăjeană preferând să se înscrie în Cupa CEV. În etapa trecută jucătorii antrenați de Stoyan Stoev au cedat pe teren propriu tot după cinci seturi, în fața Arcadei Galați. Campionatul masculin de volei a început destul de spectaculos, mai multe echipe arătându-se capabile să conteste supremația Constanței și Zalăului din 2007 încoace, cu șase titluri pentru dobrogeni și trei campionate câștigate de ardeleni, sub numele de Remat Zalău. Banatul Caransebeș, Arcada Galați, Știința Explorări Baia Mare și nou-promovata Tricolorul LMV Ploiești au făcut transferuri foarte bune, SCM U. Craiova se menține la fel de valoroasă ca în sezonul trecut, în timp ce Dinamo București a demarat un proiect în totalitate românesc. Există destule posibilități de progres și la CSM București, Unirea Dej, VCM LPS Piatra Neamț sau la cealaltă nou-promovată, Universitatea Cluj.
Într-o altă ordine de idei, astăzi de la ora 13,00 la Sala Sporturilor are loc conferinţa de presă obligatorie pentru toate participantele în Liga Campionilor cu cel puțin două săptămâni înainte de primul meci pe teren propriu. Vă reamintim că Tomis, la a patra participare consecutivă în cea mai prestigioasă competiție europeană intercluburi, va debuta în deplasare, joia viitoare, 4 noiembrie, de la ora 21.30, pe terenul belgienilor de la Volley Asse-Lennik, iar prima partidă la Constanța este cea din 17 noiembrie, cu polonezii de la Asseco Resovia Rzeszow, care va începe la ora 18. Vicecampioana Belgiei a debutat cu dreptul în noul sezon intern, reușind să-și adjudece Supercupa Belgiei după un 3:0 (25:16, 25:17, 25:17) net în meciul contra campioanei Knack Roeselare, adversara de anul trecut a Tomisului în Liga Campionilor. Au evoluat pentru Lennik (antrenor Johan Devoghel): Depestele 2p - Overbeeke 14p, Sugranes Martinez 10p, Colson 10p, Baetens 11p, Staszewski 7p și Sparidans - libero. Rezerve neutilizate: Cosemans (coordonator), Pekmans (universal), Kindt (universal sau extremă), Fasteland (centru), Andringa (extremă). Mai fac parte din lot Hoeyberghs (coordonator) și Willems (extremă). Până la întâlnirea cu Tomis, belgienii vor susține și primul meci de campionat, astăzi, pe terenul lui VDK Gent. Cât despre celelalte adversare ale Tomisului din Liga Campionilor, Asseco Resovia Rzeszowcampioana Poloniei și finalist din ediția trecută a Ligii Campionilor) încă nu a jucat vreun meci în campionatul intern, care va debuta la sfârșitul acestei săptămâni, în timp ce Dragons Lugano,campioana Elveției, a susținut prima partidă în campionatul intern abia în etapa a doua, pentru echipa antrenată de Mario Motta evoluând: Bürge 4p - Andric 11, Savic 7, Todorov 15, Hietanen 9, Radziuk 10 și Rosic - libero. Au mai jucat: Pokersnik (extremă) 2p, Valsecchi (centru) 5, Basile (libero). Rezerve neutilizate: Marcelinho (coordonator), Tomsia (universal). Mai face parte din lot și Gelasio (extremă).
Transferuri, mai mult sau mai puțin spectaculoase
Pe parcursul verii, Resovia, favorite grupei, a mai adus doar doi jucători. Este vorba despre două extreme: americanul Thomas Jaeschke, provenit din campionatul universitar al SUA (NCAA), de la echipa Loyola University, și francezul Julien Lyneel, sosit de la Montpellier. Jaeschke are 22 de ani și este o mare speranță a voleiului american, fiind convocat anul acesta la națională. El și-a întrerupt studiile pentru a semna primul contract ca jucător profesionist, cu Resovia, pe trei ani. Lyneel, internațional francez și proaspăt campion european, a fost adversar al Tomisului în urmă cu șase ani, în Cupa CEV. Lennik și-a completat lotul cu patru jucători, dintre care trei belgieni: centrul Martijn Colson (21 de ani, de la Precura Antwerp), coordonatorul Dries Hoeyberghs (29 de ani) și extrema Tristan Willems (19 ani). Al patrulea este universalul leton Reinis Pekmans (22 de ani, 2,03 m), component al echipei naționale, sosit de la Foinikas Syros (Grecia). Cea mai spectaculoasă campanie de transferări poate fi socotită cea a elvețienilor de la Lugano, care s-au întărit serios comparativ cu sezonul trecut al Ligii Campionilor, când au avut eșecuri pe linie și un singur punct acumulat. Toți „stranierii” din sezonul trecut au părăsit echipa și au rămas doar jucătorii elvețieni Savic și Basile, care erau mai mult rezerve, și italianul Gelasio. Antrenorul Mario Motta, păstrat în funcție, se va baza la coordonare pe celebrul brazilian Marcelo Elgarten, „Marcelinho”, acum în vârstă de 41 de ani, fost campion mondial în 2006 și vicecampion olimpic în 2008, sosit de la Sesi San Paulo (Brazilia). De asemenea, la Lugano vor juca doi recenți semifinaliști ai Campionatului European, centrul bulgar Teodor Todorov (26 de ani, sosit de la Gazprom Surgut, Rusia) și extrema slovenă Jan Pokersnik (26 de ani, Beauvais, Franța). Duminică, Todorov a fost declarat cel mai bun centru al turneului final din Bulgaria și Italia! Pe lângă aceștia, lotul a fost întărit cu coordonatorul elvețian Kaspar Bürge (22 de ani, revenit la Lugano după un sezon la Volley Smash05 Laufenburg/Kaisten), universalul croat Leo Andric (21 de ani, Ethnikos Alexandropolis, Grecia), centrul italian Damiano Valsecchi (24 de ani, Milano, Italia), extrema Andrei Radziuk (25 de ani, Taraz, Kazahstan), internațional bielorus, și cu... libero-ul sârb Nikola Rosic, revenit la Lugano după un sezon petrecut la Tomis! Tot la „Dragoni” va evolua și un tânăr polonez de mare perspectivă, Ksawery Stefan Tomsia, un universal de 18 ani.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii