Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Plimbare cu bicicletele în cadrul unui proiect Erasmus+

Plimbare cu bicicletele în cadrul unui proiect Erasmus+(911)

Școala Gimnazială ”George Coșbuc” 23 August este beneficiara unui proiect ERASMUS+, Proiect nr: 2015-1-FR01-KA219-015041_2, axa K2-cooperare în materie de inovație și schimb de bune practici, acțiunea ”Parteneriate strategice”, pe tema Se déplacer au quotidien en Europe, réalités et perspectives.
O activitate importantă în cadrul proiectului se referă la efectuarea de trasee cu bicicleta. În cadrul acestei teme, sâmbătă, 21 noiembrie 2015, grupul elevilor voluntari a efectuat prima ieșire pe bicilete pe ruta 23 August-Moșneni și retur. Parteneri au fost părinții copiilor implicați, Serviciul Poliției Comunitare și Poliția Comunei 23 August.
Deși vântul puternic a fost potrivnic micilor utilizatori ai vehiculelor pe două roți, drumul a fost parcurs într-o oră în condiții bune. Grupul a fost însoțit de mașina Poliției (deschizătoare de drum) și de alte două automobile ale cadrelor didactice și părinților, care încheiau coloana. Unei fetițe i-a căzut lanțul bicicletei, dar băieții au intervenit prompt și și-au ajutat colega. La revenirea la bază, un cui s-a înfipt temeinic în cauciucul unui profesor însoțitor, prilejuind astfel realizarea ad-hoc a unei lecții despre vulcanizarea camerei de bicicletă.
Plimbarea a fost urmată de o mică ședință privind punctele tari și punctele slabe ale acestei activități. Concluziile sunt: fiecare membru al echipei trebuie să poarte vesta reflectorizantă, e nevoie de biciclete de aceeași dimensiune, grupul se coagulează și devenim unitari, nimeni nu depășește pe cel din față (se merge în șir indian) și se așteaptă unii pe ceilalți, învățăm din mers echiparea corectă a bicicletei, regulile de circulație și micile reparații uzuale, precum și reglarea corectă a vitezelor în funcție de particularitățile traseului. Alte lecții teoretice au loc în fiecare luni, între orele 14.00-15.30 la sediul unității școlare. Proiectul continuă cu astfel de ieșiri realizate săptămânal în colaborare cu Poliția Comunei 23 August și Primăria Comunei 23 August, cât timp vremea frumoasă de iarnă timpurie permite.
Responsabilii activității au fost: Iacob Magdalena, Erol Nurla, Anișoara Angheluță și Gabriela Erceanu.
Amintim că proiectul se va derula pe o perioadă de doi ani (sept.2015-sept.2017) și are valoarea totală de 132.000 EUR. Echipa României este reprezentată de: prof. Alexandra Necula (coordonator), prof. Magdalena Iacob (director), prof. Valentina David (responsabil comunicare e-Twinspace și instructor legislație rutieră, transport cu bicicleta), prof. Alina Orzaru (responsabil traducere text în limba engleză), prof. Stelian Floroiu (responsabil pregătire sportivă). Școlile partenere sunt College d’Isle din Vienne (Franța) și Gesamtschule Hüllhorst din localitatea Hüllhorst (Germania).

  

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CU INDIFERENȚA, PRIMARUL RADU OMOARĂ TINEREȚEA!
scris de Lucian Cristea
Nu m-am născut în Mangalia! Nici măcar nu locuiesc aici...Nu am afaceri în Mangalia, ceea ce nu este un motiv de mândrie patriotică p(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii