Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente

Mașini confiscate la graniță(636)

Ieri, în jurul orei 07.45, la P.T.F. Ostrov, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român C.D., în vârstă de 42 de ani, domiciliat în Bucureşti, însoţit de cetăţeanul bulgar P.P., care călătoreau cu un autovehicul marca Seat Alhambra, înmatriculat în R. Bulgaria. Acesta tracta o platformă pe care era transportat un autoturism marca Opel Corsa cu numere de Italia.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că autoturismul transportat pe plaformă este semnalat ca fiind „bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de autorităţile din Italia, din data de 14.01.2015.
La cercetări, cetăţeanul român a declarat că autoturismul Opel îi aparţine unei cunoştinţe din România care l-a contactat pentru a-l înmatricula în R. Bulgaria şi nu ştia că acesta este declarat furat.
În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de „furt”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 228, alin. 1, Cod Penal, iar autoturismul, evaluat la aproximativ 13.500 de lei, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Ostrov în vederea continuării cercetărilor.

Autovehicul Volkswagen cu I.T.P. şi talon false, identificat în P.T.F. Ostrov

De asemenea, în vama Ostrov s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţenii români Z.C., în vârstă de 66 de ani, care conducea un autoturism marca Volkswagen Trasporter înmatriculat în R. Bulgaria, însoţit de cetăţeanul român L.N. de 50 de ani, proprietarul autoturismului în cauză, ambii bărbaţi fiind domiciliaţi în judeţul Giurgiu.

În urma controlului a rezultat faptul că certificatul tip I.T.P. şi talonul auto nu îndeplinesc condiţiile de fond ale unora autentice fiind susceptibile a fi falsificate. Verificările poliţiştilor de frontieră au confirmat acest fapt.
Pasagerul din dreapta, proprietarul maşinii, a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că documentele sunt false.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 320, alin.1, respectiv art. 323 din Codul Penal.
  

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CU INDIFERENȚA, PRIMARUL RADU OMOARĂ TINEREȚEA!
scris de Lucian Cristea
Nu m-am născut în Mangalia! Nici măcar nu locuiesc aici...Nu am afaceri în Mangalia, ceea ce nu este un motiv de mândrie patriotică p(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii