Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
Au început lucrările pentru rețeaua de gaze naturale din Eforie

Au început lucrările pentru rețeaua de gaze naturale din Eforie(546)

Luni, 23 noiembrie 2015, Primăria Eforie a dat startul lucrărilor pentru rețeaua locală de gaze naturale, în cadrul proiectului ”Înființare distribuție gaze naturale în orașul Eforie – rețea de distribuție și branșamente media presiune pentru alimentarea cu gaze naturale a localităților Eforie Nord și Eforie Sud – județul Constanța”.

În prezența companiei care va asigura furnizarea de gaze naturale în Eforie, a constructorilor și a companiilor de utilități, primarul Ion Ovidiu Brăiloiu a predat amplasamentul și a inaugurat lucrările în Eforie Nord, în zona Steaua de Mare, punctul de intrare a rețelei de gaze naturale în orașul Eforie.

Lucrările demarate luni se vor desfășura în conformitate cu graficul stabilit prin Autorizația de construire nr. 119 / 2014. În Eforie Nord lucrările vor înainta în paralel pe zona faleza – Bd. Tudor Vladimirescu și către Bd. Traian, iar pentru Eforie Sud prioritară este traversarea magistralei către zona Bd. Republicii.

Primarul Ion Ovidiu Brăiloiu a menționat că ”proiectul de introducere a gazelor naturale în Eforie a fost unul dificil, pentru că nu s-au găsit soluții tehnice, acceptate de către Agenția Națională de Reglementare în domeniul Energiei, pentru ca rețeaua magistrală să traverseze canalul Dunăre – Marea Neagră în condiții de siguranță deplină. Din acest motiv, deși Primăria Eforie a făcut foarte multe demersuri, din punct de vedere tehnic nu s-a putut avansa decât în momentul realizării podului nou peste canalul Dunăre – Marea Neagră”.

Conform proiectului, Primăria orașului Eforie va asigura lucrările de terasament, de pregătire a terenului pentru introducerea conductelor, în timp ce operatorul de gaze naturale va asigura infrastructura tehnică necesară pentru înființarea rețelei. Totodată, pe măsura ce lucrările înaintează, Primăria orașului Eforie va asigura refacerea sistemului rutier afectat de lucrări, precum și trotuarele din toate zonele afectate.

Primarul orașului Eforie a mai precizat că ”investiția este una de mare importanță pentru toți cetățenii și agenții economici din Eforie, va duce la dezvoltarea orașului și chiar la diversificarea ofertei turistice. În același timp, pentru Primărie este un efort financiar deosebit și majoritatea fondurilor pentru investiții vor fi dirijate către lucrările pentru rețeaua de gaze naturale. Dar suntem pregătiți pentru această situație și toate investițiile majore vor fi finanțate prin fonduri europene, pentru ca, în paralel, să putem asigura continuitatea lucrărilor pentru rețeaua de gaze”.

Lucrările se desfășoară în conformitate cu contractul 10.060 / 2014 încheiat între Primăria orașului Eforie și SC Congaz SA Constanța. Au fost emise toate aprobările, avizările și punctele de vedere legale de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei.

Sursa: Eforie.city 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

OBRAZUL DE CATIFEA AL MANGALIEI
scris de Lucian Cristea
În facultate, aveam un coleg care, ori de câte ori se amețea bine la câte o sindrofie, avea și el o dambla...Se replia repede în căm(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii