Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
Comandamentul Flotei are un nou șef

Comandamentul Flotei are un nou șef(1555)

Comandorul Daniel CĂPĂŢÎNĂ a fost numit la conducerea Comandamentului Flotei, printr-un ordin al ministrului apărării naţionale. Ceremonia de învestitură a avut loc luni, 23 noiembrie, la Constanţa, în prezenţa locţiitorului şefului Statului Major al Forţelor Navale, contraamiralul Dr. Constantin Ciorobea.

Comandorul Căpăţînă are 53 de ani şi o carieră de peste 30 de ani în Forţele Navale Române. A absolvit Institutul de Marină „Mircea cel Bătrân”, Facultatea Navigaţie, în anul 1984, după care a îndeplinit diferite funcţii, precum comandant pluton tunuri, la Divizionul 545 Artilerie de Coastă, comandant grupă scafandri de luptă, şef Birou Operaţii şi, ulterior, şef de Stat Major la Divizionul 175 Scafandri de Luptă. În anul 2001, a fost numit şef de Stat Major la Divizionul 306 Nave Şcoală, din structura Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, iar în anul 2003 a fost numit comandantul Submarinului „Delfinul”. În anul 2004, a fost numit ofiţer specialist standardizare la Modulul Instrucţie şi Doctrină din Statul Major al Forţelor Navale, funcţie pe care a îndeplinit-o până în anul 2006, când a fost numit şeful Secţiei cartografie din Direcţia Hidrografică Maritimă. În perioada 2009 – 2014, s-a reîntors la Statul Major al Forţelor Navale, unde a îndeplinit funcţia de şef Serviciu Doctrină şi Tradiţii, în Modulul Instrucţie şi Doctrină.

În luna martie 2015, a fost numit comandant al Centrului 39 Scafandri din Constanţa, prin Ordinul Şefului Statului Major General, iar în luna noiembrie 2015, prin ordinul ministrului apărării naţionale, a fost numit Comandant al Flotei.
În cadrul aceleiaşi ceremonii, a fost anunţată şi numirea locţiitorului comandantului Flotei, comandorul Ion Condur. Comandorul Condur are 52 de ani şi a absolvit în anul 1986 Institutul de Marină „Mircea cel Bătrân”, Facultatea Navigaţie. De-a lungul celor aproape 30 de ani carieră în Forţele Navale, a îndeplinit diferite funcţii la bordul navelor militare, începând cu funcţia de comandant unitate de luptă, până la funcţiile de ofiţer secund şi comandant de navă / vedetă purtătoare de rachete. După anul 2000, a fost, succesiv, ofiţer specialist cu operaţiile navale, în Statul Major al Forţelor Navale, şef Birou serviciu operativ şi situaţii de criză, în Comandamentul Operaţional Naval, şi şef Birou planificare instrucţie şi lecţii învăţate, în Comandamentul Flotei. Din anul 2008, a fost comandantul Divizionului 50 Corvete din Mangalia, până în luna noiembrie 2015, când a fost numit locţiitorul comandantului Flotei, prin ordinul ministrului apărării naţionale.  

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

Pinocchio-ul electoral
scris de Mircea Lungu
Indivizii mor, dar nu și colectivitățile. În ele ipocrizia, delațiunea, minciuna, ura, speranța, resemnarea se păstrează ca și dem(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii