Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente

Prejudiciu de 1 MILION DE EURO la importul unor mărfuri din China(813)

Poliţiştii structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Portul Constanţa şi din Bucureşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanţa au destructurat o grupare infracţională organizată care ar fi cauzat un prejudiciu de 1.000.000 de euro, prin evaziune fiscală şi folosirea de acte false, la importul unor mărfuri din China, prin Portul Sud Agigea./ 4 persoane au fost conduse la audieri.

La data de 9 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, cei de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Constanţa au efectuat 29 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov.

Percheziţiile au vizat sediile unor societăţi comerciale, precum şi domiciliile membrilor unei grupări infracţionale organizate specializate în evaziune fiscală şi folosirea la autoritatea vamală de documente vamale comerciale falsificate.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014 - 2015, un cetăţean român de origine iordaniană, ar fi iniţiat gruparea infracţională, în scopul creării unui mecanism de fraudare a bugetului de stat în domeniul importului de mărfuri în containere, din China, prin portul Constanţa Sud Agigea.

Importurile ar fi fost realizate în numele mai multor societăţi comerciale din Bucureşti şi judeţul Ilfov, membrii grupării prezentând la autoritatea vamală documente comerciale falsificate, pentru diminuarea valorilor reale a bunurilor importate, urmată de înregistrarea în contabilitate a facturilor falsificate.

Prin această modalitate, autorităţile vamale ar fi fost induse în eroare, iar taxele vamale ar fi fost diminuate, iar în evidenţele contabile ale firmelor implicate erau înregistrate facturi fiscale cu valoare mai mică.

În urma verificărilor, s-a stabilit că mărfurile astfel importate au fost ulterior comercializate pe piaţa românească. 

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 1.000.000 de euro.

4 dintre membrii grupării au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Constanţa, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

  

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

„Nu am nicio reținere
scris de Mircea Lungu
în legătură cu experimentul schimbărilor care se vor petrece”. Amorțitor, în plină lumina unei conferințe de presă, glasul ofici(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii