Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic

Transportatorii din Constanța participă la un miting de protest(530)

Operatorii de transport persoane din Constanţa ies în stradă pentru a ura ”La mulţi ani” guvernanţilor care nu au timp să se gândească şi la ei. 

CONFEDERAŢIA OPERATORILOR şi TRANSPORTATORILOR AUTORIZAŢI din ROMÂNIA (C.O.T.A.R.), FILIALA CONSTANŢA, reprezentativă la nivel naţional conform Legii nr. 62/2011 şi a Sentinţei Civile nr. 23 FED/16.11.2012, participă, în ziua de 17.12.2015 – între orele 10.00 – 14.00, la un miting de protest, în faţa Guvernului. 

Vor participa din Constanţa şi se vor deplasa la Bucureşti un număr de aproximativ 1000 de autobuze, autocare şi taxiuri care aparţin patronatelor din domeniul de activitate, privind transportul de persoane

Principalele revendicări ale sunt: 

1.Problema asigurărilor RCA – Solicităm stabilirea unor cuantumuri rezonabile (raportate contextului economic şi social din România) pentru asigurarea de răspundere civilă a autovehiculelor de transport persoane şi transport marfă, inclusiv Taxi, întrucât în ultima perioadă de timp valoarea acestora s-a triplat.
O asigurare obligatorie prin lege trebuie să aibă valori predictibile şi bazate strict pe interesul asiguraţilor independent de dorinţa de profit a asigurătorilor. LIPSA DE AUTORITATE ŞI DE REGLEMENTARE ÎN INTERESUL ASIGURAŢILOR A CONDUS, ÎN ULTIMII ANI PIAŢA RCA ÎN PRAGUL COLAPSULUI!

2. Eliminarea supraacizei începînd cu data de 1 ianuarie 2016.

3. Intervenţia Guvernului României pentru modificarea actelor normative (decizii ORDA) prin care operatorii de transport sunt obligaţi să plătească sume enorme pentru drepturile de autor, deşi obiectul lor de activitate îl constituie transportul de persoane şi nu difuzarea operelor muzicale sau a muzicii ambientale în autobuze;

”Solicităm sprijin pentru modificarea Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, astfel încât operatorii de transport să fie exoneraţi de obligaţia de a plăti lunar drepturile de autor numai pentru simplu fapt că autovehiculul este dotat cu un aparat de radio. Să se procedeze că în Uniunea Europeană, să fie plătită o singură taxa la înmatricularea autovehiculului care va fi folosit la activitatea de transport persoane”, mai spun tranportatorii. 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CU INDIFERENȚA, PRIMARUL RADU OMOARĂ TINEREȚEA!
scris de Lucian Cristea
Nu m-am născut în Mangalia! Nici măcar nu locuiesc aici...Nu am afaceri în Mangalia, ceea ce nu este un motiv de mândrie patriotică p(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii