Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
Carder constănțean, reținut în București. Polițiștii au găsit un adevărat atelier de contrafaceri

Carder constănțean, reținut în București. Polițiștii au găsit un adevărat atelier de contrafaceri(936)

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Bucureşti au depistat ieri în flagrant delict un bărbat, de 34 de ani, din Constanţa, imediat după ce ar fi utilizat un A.T.M. al unei bănci.

Cel în cauză avea asupra sa 32 de carduri bancare, dintre care 14 carduri neinscripţionate (blank) şi18 carduri falsificate şi contrafăcute.

De asemenea, asupra sa au fost găsiţi 12.000 de lei, bani pe care i-ar fi retras de la bancomat, având şi 6 chitanţe de retragere.

Din verificări a reieşit că bărbatul ar fi folosit respectivele carduri în mod fraudulos, în repetate rânduri, întrucat pe ele erau înscrise mai multe coduri PIN.

Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, prin utilizarea unui instrument de plată electronică, inclusiv a datelor de identificare care permit utilizarea acestuia şi accesul, fără drept, la un sistem informatic, în scopul obţinerii de date informatice prin incalcarea masurilor de securitate şi punerea în circulaţie de valori falsificate.

Ulterior, în urma investigaţiilor, poliţiştii şi procurorii au stabilit că acesta deţinea un atelier de contrafacere a cardurilor bancare, fiind depistate ale 370 de carduri blank, mai multe echipamente destinate contrafacerii cardurilor bancare (dispozitiv de copiere şi scriere a benzii magnetice, calculatoare, imprimantă, laminator), precum şi 60.000 de lei proveniţi din conturile aferente cardurilor contrafacute.

Cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

OBRAZUL DE CATIFEA AL MANGALIEI
scris de Lucian Cristea
În facultate, aveam un coleg care, ori de câte ori se amețea bine la câte o sindrofie, avea și el o dambla...Se replia repede în căm(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii