Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
Patronul călcat azi de hoți, obligat să plătească taxă de liniște și siguranță

Patronul călcat azi de hoți, obligat să plătească taxă de liniște și siguranță(2889)

Munca unei femei a fost distrusă, azi, în numai câteva minute, de o gașcă de hoți. Acești au intrat dimineață în magazinul de parfumuri pe care îl deținea (beauty shop), situat în buricul Constanței, și au cărat cu sacii ce le-a picat în mână. Patroana era în pragul disperării când a văzut paguba. Era vorba de marfă scumpă, de foarte mulți bani – încă nu se știe exact cât.

Să lăsăm deoparte problemele financire ale patroanei și ale angajaților (căci și ei vor avea de suferit dacă marfa nu se recuperează).

Ce mi-a atras atenția este faptul că bijutierul care a fost tâlhărit astăzi trebuie să plătească, în curând, taxa de liniște pe anul în curs. Evident, a plătit și pentru anul trecut. Întrebarea firească este: cine răspunde pentru că, deși a plătit pentru liniște și siguranță, hoții i-au devalizat magazinul? Cumva Primăria îi va returna paguba?

Administratorul firmei nu plătește numai această bizară și unică taxă de liniște, ci și taxe și impozite la stat, de unde se plătesc, mai departe, polițiști și jandarmi. Cine răspunde?

Poate că patronul firmei ar trebui să dea în judecată Primăria Constanța, care i-a încasat banii, dar care nu a asigurat un serviciu pe măsură din acești bani.

Dacă autoritățile locale nu vor fi trase la răspundere pentru modul în care cheltuie banii NOȘTRI, vom ajunge să trăim într-un oraș în care riscăm să ni se dea în cap la orice pas, într-un oraș în care riscăm să se inventeze cele mai absurde taxe din lume.

O vorbă populară spune că ”prost nu este cine cere, ci cine dă”. Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar cred că a venit momentul să nu mai fim prostiți în față, să nu ni se mai fure, legal, banii pe care îi muncim.

PS. Dintr-o regretabilă eroare, în titlul inițial a apărut cuvântul ”Bijutier”, când de fapt este vorba despre un magazin de pafrumuri, așa cum am menționat și în text.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CA DANCU, AU FOST -DECAPITAȚI- ȘI POLIȚIȘTII CARE AU INSTRUMENTAT DOSARUL FLOTA!
scris de Lucian Cristea
După ani de muncă, pe care nu-i poți duce în spate decât cu mari sacrificii, Constantin Dancu, șeful IPJ Constanța, a fost “tras p(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii