Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social

COD PORTOCALIU în Constanța. Primăria ia măsuri(562)

Prin avertizarea meteorologică din data de 15.01.2016, orele 13.00, Administrația Națională de Meteorologie, Centrul Meteorologic General Dobrogea, anunță înrăutățirea vremii în noaptea de sâmbătă spre duminică (16/17.01.2016), cu precipitații mixte sub formă de ploaie ce se va transforma rapid în lapoviță și ninsoare, vânt în rafale între 50 și 75 km/h și temperaturi pâna la -9 grade Celsius.
Pentru județul Constanța și alte 10 județe limitrofe este avertizare de cod portocaliu cu zăpadă și viscol de intensitate mare, începând din primele ore ale zilei de duminică.
Comandamentul de iarnă, întrunit la sediul Primăriei municipiului Constanța, azi 15.01.2016, a hotărât:
- utilajele de deszăpezire să fie pregătite pentru intervenție începând din după-amiaza zilei de sâmbătă;
- stocul materialului antiderapant să fie pregătit (6000 de tone de amestec de nisip și clorură de sodiu și stocul de motorină de 3000 de tone);
- la adăpostul pentru oamenii străzii, situat pe strada Soveja, să fie pregătite 20 de paturi, pături și ceai cald pentru persoanele consultate și trimise de Spitalul Județean Constanța;
- până la următorul comandament, care va avea loc sâmbătă, la orele 10.00 se va optimiza planul de intervenție prin întocmirea unor hărți care să conțină amplasarea utilajelor de deszăpezire, locațiile și modul de acționare pe intervale orare.

”De asemenea solicităm conducătorilor auto să nu parcheze în locuri care ar îngreuna desfășurarea utilajelor de deszăpezire, să limiteze pe cât posibil deplasările pe drumurile publice cu autoturismele proprii și, întrucât vântul va sufla în rafală cu viteze mari, să evite parcarea în apropierea arborilor care prezintă pericol de prăbușire. Reamintim că Dispeceratul de Situații de Urgență al Primăriei Municipiului Constanța este disponibil non-stop la numărul de telefon 0241/550.055”, au precizat reprezentanții primăriei.
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

OBRAZUL DE CATIFEA AL MANGALIEI
scris de Lucian Cristea
În facultate, aveam un coleg care, ori de câte ori se amețea bine la câte o sindrofie, avea și el o dambla...Se replia repede în căm(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii