Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
Unirea Principatelor Române, sărbătorită și la Medgidia

Unirea Principatelor Române, sărbătorită și la Medgidia(1139)

Mica Unire sau Unirea Principatelor Române a fost serbată și la Medgidia. Gerul năpraznic nu a împiedicat însă bucuria unirii, eveniment prin care este marcată însemnătatea zilei, eveniment menit să însuflețească orașul, să reînvie mândria noastră față de istoria neamului. Ca în fiecare an, tradiția horei unirii a fost păstrată, iar toți cei prezenți au dat mână cu mână în hora unirii.
Când temperatura de afară nu indica mai multe de – 9 grade Celsius, centrul Medgidiei a fost animat de evenimentul pus în scenă de către actorii Casei de Cultură „Ioan N. Roman”. S-a dat citire jurământului depus de Alexandru Ioan Cuza, prin care jura cu solemnitate că va păzi cu sfințenie interesele și drepturile patriei, moment urmat de hora unirii. Ca de fiecare dată, la evenimente importante,fundalul muzical a fost asigurat de către fanfara „Dan Spătaru” din Medgidia, condusă de Adrian Dumitrache.
„Ca în fiecare an, la Medgidia am organizat un eveniment cultural care să marcheze însemnătatea zilei și care să însuflețească cetățenii orașului, să îi facă mândri de istoria neamului român. Fanfara „Dan Spătaru” a interpretat un potpuriu de cântece patriotice și Hora Unirii, iar membrii Casei de Cultură I.N. Roman au prezentat un scurt program menit să ne aducă în memorie emoția depunerii jurământului de credință față de Principatele Unite de către col. Alexandru Ioan Cuza, domn al Țării Românești și Moldovei. Cu această ocazie, în calitate de primar, adresez tuturor cetățenilor sincere urări de sănătate și prosperitate, precum și îndemnul de a fi mai uniți ca neam și țară”, a declarat primarul Marian Iordache.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii