Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
ALEGERILE VOR FI DIN TREI TURURI

ALEGERILE VOR FI DIN TREI TURURI(1544)

 Disputele despre felul în care se vor desfăşura alegerile locale sunt atât de aprinse, încât pot duce în câteva zile la căderea guvernului tehnocrat. Un singur gest fulgerător de karateka al lui Dragnea şi gata. Cade Cioloş secerat, în braţe cu tot cu madam Palmer, chiar dacă bărbatu-său este militar american.

Alegeri locale într-un singur tur, sau în două tururi? Aceasta-i întrebarea la care premierul tehnocrat a urcat ieri în avionul de Iaşi, unde s-a dus să tragă o Hora Unirii, cu un răspuns şi a coboarât, din cauza turbulenţelor probabil, cu un altul, diametral opus.

Ca să-i împăcăm pe toţi, noi propunem ca aceste alegeri să se desfăşoare în trei tururi. Trei tururi, după cum urmează:

Primul tur să fie al social-democraţilor şi al celorlalţi pechinezi care se învârt pe lângă, dând şi ei din fund, crezând că participă la actul de sporire a haitei. Ele să se ţină acolo unde alegătorii nu ştiu că România nu mai este în Tratatul de la Varşovia şi au rămas din 1968 aplaudând mândri. Astfel s-ar aduce şi economii la buget, pentru că orice s-ar spune, un tur costă şi oricum, oricâte tururi s-ar ţine, oamenii tot cu ei vor vota. Cum de altfel au făcut-o în multele tururi care s-au ţinut până acum.

Turul al doilea să fie al liberarilor. Să se ţină numai acolo unde au câştigat reprezentanţii lor. El trebuie să desemneze, după alegerea primarului şi cine este co-primarul, astfel încât oraşul respectiv să fie condus de doi co-primari, după modelul de la centru, cu doi co-preşedinţi.

Turul al treilea. Ei, turul al treilea este al nostru, al alegătorilor. Este turul pantalonilor, la care ar trebui să ne uităm foarte bine cât este de rupt, de ne îngheaţă bucile pe gerul acesta, înainte de a băga buletinul de vot în urnă. Să ne uităm bine şi cu băgare de seamă, pentru că prin gaura din acest al treilea tur s-ar putea să vedem imaginea electoral-zâmbitoare a vreunui candidat care mai vrea al doilea, sau poate al treilea, sau de ce nu, al patrulea mandat, întrebându-ne din priviri: „Vă place ce v-am făcut?”

Dacă vă place să umblaţi în continuare în curul gol, puneţi-i ştampila pe frunte. Dar când duceţi mâna spre buletinul de vot, băgaţi-o prin gaura din acest al treilea tur, turul pantalonilor. Poate ne vine mintea la cap.

Pentru că altfel, vorba veche: „Capul face, turul al treilea trage”
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii