Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Femeia, tot mai importantă...

Femeia, tot mai importantă...(1194)

Filiala Constanța a Partidului Național Liberal a organizat săptămâna trecută, dezbaterea cu tema „Agenda Femeii din România”, parte a proiectului național lansat de PNL, în parteneriat cu Asociația „Societatea Liberală”.

Potrivit organizatorilor, proiectul își propune ca, pe baza centralizării agendelor locale, să realizeze un document suport, care să stea la baza politicilor publice dezvoltate de Partidul Național Liberal în privința egalității de gen și a îmbunătățirii nivelului de trai al femeilor. Acest document va reprezenta un punct central în vederea dezvoltării programelor electorale ale candidaților femei.

Evenimentul a adus în discuție subiecte importante, care preocupă în general electoratul feminin: sănătate, educație, violența domestică, maternitate, familie și demografie, precum și identificarea nevoilor și intereselor femeilor din zonă. Cele trei teme abordate au fost: Femeia antreprenor în Constanța, Implicarea femeilor în viața socio-politică și Femeia – participant activ la provocările comunităţii constănţene. În urma acestei dezbateri s-au desprins câteva probleme importante cu care se confruntă femeile din municipiul și județul Constanța: trotuare impracticabile pentru mămicile care își plimbă bebelușii în cărucior, spații publice de joacă periculoase pentru copii, lipsa cabinetelor medicale școlare.

Dezbaterea a fost organizată în contextul în care peste 140 de parlamentari au semnat proiectul de lege inițiat de Partidul Național Liberal, cu privire la impunerea unor cote de reprezentare de minim 30% pentru ambele genuri, atât pentru alegerile locale, cât și pentru cele parlamentare.
La eveniment au participat copreședinții Organizației Județene Constanța a Femeilor Liberale, Anca Belu și Elena Ivănescu, consilierul municipal Raluca Trandafir și președintele Organizației municipale Constanța a Partidului Național Liberal, Vergil Chițac, candidat al PNL la Primăria Constanța.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

„Nu am nicio reținere
scris de Mircea Lungu
în legătură cu experimentul schimbărilor care se vor petrece”. Amorțitor, în plină lumina unei conferințe de presă, glasul ofici(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii