Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
Şoricelul și elefantul, versiunea liberală

Şoricelul și elefantul, versiunea liberală(2105)

        Ca istorie electorală, PNL se identifică foarte ușor cu cele două momente cheie din existența sa, elefantul și șoricelul, care înseamnă cădere și decădere, fală și siguranță, dar și ciocul mic. Din punct de vedere tactic și simbolic, pentru că partidul a ajuns să trăiască doar din amintiri, elefantul a reprezentat oarecum un pas înainte în ce privește alegerile locale. La vremea respectivă, inițiativa, inspirată din tematica filmelor indiene, cu vagabonzi, doi grădinari, etc., a transformat elefantul în erou național, deși specificul nostru este unul mai mult mioritic. Vezi Miorița și alte produse de panificație. Din punct de vedere al mobilizării cetățenilor la vot, evident, cu un ascuțit spirit civic, elefantul a dat peste cap toate previziunile posibile și imposibile. E drept, ieșirea sa în decor, cu zorzoane și o maimuțică beată, a declanșat, la prima vedere, o stare de confuzie totală. Pentru că, în acea perioadă, pomenile electorale erau omologate ca fapte de omenie, cetățenii ieșiți brambura pe străzi au fost derutați de prezența, ziua în amiaza mare, a unui elefant matur pe trecerea de pietoni! Şi care, culmea, înșirase pe trompa sa toate simbolurile liberale! Din cauza unei comunicări deficitare, până aproape de strângerea urnelor, nu s-a știut cine candidează din partea PNL! Victor Manea sau elefantul? Asta și datorită faptului că s-au amestecat aiurea pozele, reprezentând urechile candidatului, cu cele cu trompa elefantului...Starea de brambureală a fost amplificată de diversioniștii care strigau : Votați elefantul, că elefantul ne dă nouă, aici e trecută ora, lapte, carne, pene, ouă...A mai existat și o tentativă de a schimba imnul de partid cu “Avaramu”, după doctrina “O floare și doi grădinari” , în realitate, fiind vorba de legume. Față de elefant, doctrina șoricelului nu este atât de impresionantă, fiind foarte mult simplificată.Ca fapte de vitejie, a încercat, cu armele din dotare, să bage frica în pisică, dar rezultatele au fost nesemnificative... Din motive strict tehnice, dar și din cauza măsurilor de securitate impuse de U.E., nu se recomandă organizarea de mitinguri cu șoricelul pe stradă. În acest context, sunt interzise cu desăvârșire aplauzele furtunoase sau de altă intensitate. Față de conceptul liberal al elefantului, șoricelul bate câmpii, fiind expert în mai multe domenii care nu au nicio legătură cu țelurile sale politice!

        Din acest punct de vedere, elefantul rămâne un reper concret, fie și pentru faptul că, la acea oră, a declanșat din nou mișcarea “Pâine și circ.” În schimb, pentru că suntem un popor pofticios, șoricelul ne menține treaz spiritul cașcavalului. Să păstrăm un moment de reculegere în memoria corbului, cunoscut filozof și strateg al cașcavalului autohton...
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

OPRIȚI RECRUTAREA CADRELOR PESEDISTE!
scris de Lucian Cristea
Amiralul Chițac nu reușește să se acomodeze cu dimensiunile navei “Primăria Constanța”, la comanda căreia se află, în postura (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii