Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
Grigore Comănescu vrea dreptate. NU și instituțiile abilitate !...

Grigore Comănescu vrea dreptate. NU și instituțiile abilitate !...(2728)

        De un cinism ieșit din comun, senatorul Puiu Hașotti vrea ca omul de afaceri Grigore Comănescu să-și ceară scuze, pe motiv că, prin declarațiile făcute de acesta, i-ar fi fost lezată onoarea de parlamentar! În loc de scuze, Comănescu a făcut noi dezvăluiri, atacând la rădăcină gruparea care îi bagă, de ani buni, bețe în roate. Conflictul dintre cei doi a căpătat deja conotații naționale, fiind prezentat, cu mult timp în urmă, în premieră, de ziarul nostru. Pe scurt, reamintesc că este vorba despre un veritabil război care are ca principală miză cariera Sibioara. Subiectul este unul cât se poate de complex și ilustrează disprețul cu care statul român îi tratează pe oamenii de afaceri de pretutindeni, pentru că speța de față nu reprezintă un exemplu singular. Luat la țintă de autorități și de, repet, diverse instituții ale statului, plimbat prin tribunale, șicanat, bombardat cu tot felul de decizii și măsuri aberante, menite să-l ruineze, Grigore Comănescu refuză să abdice. Deși trag toți din toate direcțiile în el, continuă să lupte, convins că dreptatea este de partea sa. Simțindu-se vizat, domnul senator l-a somat pe Comănescu să-și ceară scuze! Pentru ce? Sincer să fiu, ca unul care cunosc bine dedesubturile acestui conflict, îmi pusesem mari speranțe în înțelepciunea acestui politician. De la domnia sa așteptam altă reacție, dar asta ar fi însemnat să se pună în poziție de adversitate cu fratele său, implicat, ca avocat, în dosarul Sibioara! Aflat într-o postură destul de ingrată, recunosc, i-a fost la îndemână să-i întoarcă spatele lui Comănescu, ignorând un aspect de o sută de ori mai important decât orgoliile sale politicianiste.

        În spatele lui Comănescu se află peste 700 de angajați, ținuți și ei la respect de către cei care continuă să bată cuie în talpa lui Comănescu. Datorită stării conflictuale, acești oameni trăiesc cu teama că își vor pierde locurile de muncă. La ultimul lor miting de protest, au cerut să stea de vorbă cu domnul senator, dar dorința lor nu a fost îndeplinită... În această situație, care ar fi ordinea la scuze? Au sperat că poate îl va trage de urechi pe prefectul Bola, căruia i se aduc foarte multe reproșuri. Pauză. 

        Dacă tot vorbim de scuze, cred că e timpul ca domnul senator să dea o explicație plauzibilă vizavi de prezența sa la mitingul de susținere a primarului pesedist al orașului Năvodari, aflat, atunci, ca și acum, după gratii! Se găsea cumva Matei în lanțuri, în postura dramatică a eroilor moldoveni care au luptat la Tiraspol? Era vreun agent PNL-ist 007 infiltrat în PSD? Până la urmă, ca să se justifice o asemenea susținere, Matei semăna atât de mult cu Ecaterina Teodoroiu? Fiind vorba de un personaj cu multe probleme, inclusiv de ordin penal, domnul senator ar fi trebuit să ia în calcul că prezența sa la Năvodari, într-o companie deloc selectă, poate afecta imaginea PNL. In această ipostază, cine cui ar trebui să ceară scuze? Întâmplător sau nu, de atunci, PNL se află în picaj, prezența lui Hașotti fiind girată de Gheorghe Dragomir, președintele partidului...Când conflictul cu Comănescu a luat amploare, domnul senator a susținut că nu îl cunoaște pe primarul de la Năvodari! Scuze, domnule Puiu Hașotti,să înțeleg că mergeți atât de rar în teritoriu, încât, nu ați apucat să-l cunoașteți pe Matei? Care Matei, fie vorba între noi, tot printr-o întâmplare, se numără printre principalii adversari ai omului de afaceri Comănescu!! Dincolo de acest amănunt, nu trebuia ca imaginea PNL să fie asociată, culmea, printr-un miting, cu un personaj atât de controversat! 

        Deci, scuze. Cum, în privința scuzelor, nu s-a ajuns la nicio înțelegere, cu siguranță, domnul Hașotti nu se va opri aici. Starea de tensiune din PNL a crescut în intensitate, după deranjul produs de candidatul artificial la Primăria Constanța. Şi, în acest caz, în opinia mea, sunt necesare scuze față de cei care:

1. Iubesc cu adevărat PNL
2. Au fost convinși că partidul are o rezervă de cadre.
3.Au fost convinși că vor fi promovați tinerii
4.Au fost și mai sunt convinși că PNL nu își va pierde identitatea.

Grigore Comănescu nu așteaptă scuze. Domnia sa vrea să se facă DREPTATE. Oare de ce instituțiile abilitate nu vor și ele același lucru?
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

OPRIȚI RECRUTAREA CADRELOR PESEDISTE!
scris de Lucian Cristea
Amiralul Chițac nu reușește să se acomodeze cu dimensiunile navei “Primăria Constanța”, la comanda căreia se află, în postura (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii