Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
sport
Insultele rasiste aduse tenismenei Irina Begu , condamnate de FADERE

Insultele rasiste aduse tenismenei Irina Begu , condamnate de FADERE(635)

FADERE (Federaţia asociaţiilor de români din Europa), condamnă vehement jignirea adusă de către Carolina Garcia tenismenei românce Irina Begu şi cere Federaţie Internaţionale de Tenis să ia de urgentă măsuri în acest caz.

Astăzi, într-un turneu din Statele Unite, tenismena Carolina Garcia a jignit-o pe Irina Begu spunând „o sa pierd cu ţiganca asta”.

Cerem încă o dată autorităţilor statului român să înceapă să trateze cu seriozitate problema rromilor care părăsesc ţara pentru a merge la cerşit şi invadează parcurile şi periferiile oraşelor europene, aducând imense prejudicii de imagine tuturor românilor, atât sportivilor de performanţa, cât şi oamneilor simpli care lucrează cinstit în afara ţării.

Să nu ateptăm ca alte tări să se ocupe de integrarea rromilor cu cetăţenie româna. Statul român trebuie să iniţieze de urgenţă proiecte de integrare a acestora, finanţate de Uniunea Europeană şi cu sprijinul asociaţiilor de români din afara ţării.

Mă supără şi gestul ruşinos al sportivei din Franţa, care de altfel a şi pierdut în faţa Irinei Begu, dar mă revoltă mai mult faptul că reprezentanţii autorităţilor de stat şi sportive din ţara noastră dorm. Ei probabil speră că acesta se va dovedi doar un alt  caz în care, peste câteva săptămâni, ne vor scoate ochii cu luări de poziţie gen „am luat act” sau „analizăm cu atenţte situaţia”. Este inadmisibil să ţi se spună „ţigan” pe străzile capitalelor europene, doar pentru faptul că te-ai născut în Romania”, a declarat Daniel Tecu, preşedintele FADERE
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

UN PREȘEDINTE CU ÎNCETINITORUL
scris de Lucian Cristea
În timpul unei cuvântări, președintele României a reușit performanța de a declanșa alarma! Dispozitivul respectiv se activează(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • CE ESTE RAPORTORUL ȘI CE VREA EL?
  • O LECȚIE DE SUPRAVIEȚUIRE A DOMNULUI CHINDEA, ZIS LUȚU
  • Credit digital de nevoi personale, obținut în 15 minute!
  • SEMNIFICAŢIA UNEI SĂRBĂTORI MULT TIMP UITATE: ROMÂNIA – MAMĂ A EMBRIONULUI UNIUNII EUROPENE!
  • CUM I-AM BĂUT VINUL LUI NICHITA STĂNESCU