Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
Un sfert dintre tulcenii testați au probleme medicale

Un sfert dintre tulcenii testați au probleme medicale(1170)

        Aproape un sfert din cele peste 200 de persoane care s-au prezentat, joi, la cortul Crucii Roşii din municipiul Tulcea pentru a-şi măsura glicemia şi tensiunea au fost depistate cu probleme medicale, potrivit preşedintelui filialei teritoriale a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie (SNCR), Dumitru Vâlcu.

          Diabetul este o problemă care afectează un număr tot mai mare de persoane. Au fost peste 200 de persoane care au aşteptat la rând pentru a-şi măsura glicemia şi tensiunea, iar cu această ocazie s-au descoperit 30 de tulceni hipertensivi şi 25 cu glicemia peste 1,70. Acţiunea de testare a glicemiei şi a tensiunii a fost organizată de filiala teritorială a SNCR, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială a Primăriei municipiului Tulcea cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii. La finele anului trecut, în judeţul Tulcea, erau în evidenţă 8.354 de persoane cu diabet, din care 900 insulinodependenţi. Ziua Mondială a Sănătăţii se marchează în fiecare an la 7 aprilie, începând din 1950, la iniţiativa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii