Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
„BOBOCEL“, CONTRACANDIDATUL LUI „ȘORICEL“

„BOBOCEL“, CONTRACANDIDATUL LUI „ȘORICEL“(1375)

                                                Motto:
                                                            „S-a deschis un bobocel,
                                                            Roșu la culoare
                                                            Ca o puță de cățel
                                                            Care stă la soare“.

                                                                          (George Topârceanu, „Primăvara“)

        Mă atenționează unii că, „atacându-i“ pe ceilalți (contra)candidați, prea îi deschid „pârtie“ lui Decebal Făgădău la fotoliul de primar al municipiului..
        Nimic mai fals. În primul rând că eu nu știu să schiez. În al doilea rând, nici nu mai contează cine va fi primar, pentru că soarta municipiului este deja pecetluită pentru încă patru ani, oferta electorală a partidelor locale pe axa Vergil Chițac-„Șoricel“ - Decebal Făgădău-„Bobocel“ fiind jenant de submediocră. În al treilea rând, statistica articolelor publicate până acum dovedește clar contrariul, pentru că, dintre toți, cel mai mult și negativ l-am abordat pe... interimar.
        Pe interimarul „Bobocel“, în loc să tacă și să facă, îl ia gura pe dinainte și scoate din puțul gândirii sale astfel de tâmpenii: „Dacă mă întrebaţi pe mine, nu am niciun fel de problemă ca, din loc în loc, pavajul să fie ciobit. Ne dă un aer de oraş istoric“, referindu-se la afacerea cu dale și fonduri europene din Piața Ovidiu.
        Apropo de duhoarea ce emană prin gurile de canalizare și însoțește pe orice trecător prin zonă, un amestec pestilențial și sufocant de fecale și urină:
        Cine a efectuat lurările de canalizare ?
        Cine a semnat recepția acestor lucrări, care put la propriu, dar, posibil, și la DNA, a... lucrătură penală?...
        Dar să revenim la... „Bobocel“!
Parcă ascultându-mi îndemnul „Făgădău, coboară din birou ca să vezi ce-i în jurul tău!“ (vezi articolul „Cartierul «Badea Cârțan» - rușinea Constanței“ din 28 martie a.c.), se gândi interimarul de la Casa Albă constănțeană: „Că bine zice TIMPUL! Ia să mă scobor eu de pe soclul de marmură din Palatul de Cleștar și să mă apuc de scormonit printre gunoaiele de pe stadionul de rugby din cartierul «Badea Cârțan»“.
       Zis și făcut. Întocmai ca un bobocel, roșu la culoare (asta-i culoarea partidului!), interimarul se opinti din scaun și ieși la soare.
      Numai că urnirea unui cur atât de prețios nu trebuie aruncată în derizoriu și nici să rămână anonimă. Lumea trebuie să afle, să știe că Măria Sa Interimarul se gândește la popor și suferă pentru acesta, este preocupat și gata oricând să coboare printre gunoaiele orașului.
       Însoțit de o cohortă de fătuci și flăcăi cu carnete de partid, dar și de utilajele aferente, „Bobocel“ îi privea cu un ochi pe ei, iar cu celălalt la camerele de luat vederi. Unde se aprindea beculețul roșu, hop si el cu indicațiile, când apărea microfonul, hop si el cu declarația! Că de, alegerile bat la ușile orașului, partidului și Primăriei, iar candidații or fi ei proști, dar sunt mulți.
       Fapta lui „Bobocel“ poate părea lăudabilă și remarcabilă, dacă nu ar veni cu o întârziere ticăloasă de zeci de ani, dacă nu ar fi rușinos de electorală și, pe cale de consecință, mult prea cotcodăcită în fața presei.


      Presa nu avea de unde să știe despre eveniment..., dacă nu era chemată, pentru că, nu-i așa, la vederea unui „Bobocel“ roșu la culoare, babele beneficiare de cupoane de alimente trebuie să cadă pe spate, iar moșii să uite de pietrele la rinichi și să se bucure de „pietrele“ din Cluburile de pensionari!.... Că doar ei sunt nucleul dur al partidului, partidul pe ei se bazează, ei votează, ei ne pesedizează...
      Am dat, în această dimineață, o raită prin locurile măturate de „Bobocel“-roșu-la-culoare-ca-o-puță-de-cățel-care-stă-la-soare, fiind convins că unele se văd la televizor și altele au rămas în urma (găini)lor. Am avut dreptate.
      Găinile care au scormonit prin(tre) mizeriile de pe stadionul din „Badea Cârțan“ s-au repezit, că așa sunt găinile, unde erau mucii și gunoaiele mai multe și mai mari, ignorând cu bună știință și nesimțire locurile din împrejurimi (vezi galeria foto), pentru că acolo pute a fecale și cadavre, maidanezii atacă pe trecători, apa din bazinele abandonate este infestată de gunoaie, plină cu broaște, șerpi și alte lighioane, bălțile, gropile, noroaiele și gunoaiele se confundă cu decorul zonei, dar și cu ticăloșia, indolența, incompetența, impotența și iresponsabilitatea autorităților locale.
      Cârpăceală și lucru de mântuială în plină campanie electorală!

 

      P.S. - Nu mă subestimați! Gândesc mai mult decât arăt, știu mai multe decât scriu și observ mai multe decât credeți!  

Comentarii

Ratacitul
13-04-2016
Coane Cumpana ... O bijuterie! Merci!

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

ECOLOGIȘTII, NOII ALIAȚI AI LUI MOHAMMAD MURAD
scris de Lucian Cristea
Când te prindea Radu Cristian la înghesuială, în calitatea pe care o avea, aceea de șef al Gărzii Financiare Constanța, te "ardea te(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii