Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Sesiune speciala de bacalaureat pentru olimpici

Sesiune speciala de bacalaureat pentru olimpici(1038)

        Sesiunea speciala a bacalaureatului pentru olimpici şi pentru absolvenţii de liceu care susţin admiterea în universităţile din străinătate în aceeaşi perioadă cu examenul naţional de bacalaureat se va desfăşura în perioada 14-27 mai, la Braşov, anunţă Ministerul Educaţiei. Comisia judeţeană de bacalaureat a Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov va nominaliza unităţile de învăţământ care vor găzdui centrele de examen şi de evaluare pentru această sesiune specială.
        Înscrierea candidaţilor va avea loc în perioada 14 - 15 mai. Probele de evaluare a competenţelor se vor desfăşura în perioada 16-17 mai (Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă), 18-19 mai (Evaluarea competenţelor digitale), respectiv 20-21 mai (Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională). Probele scrise încep în 23 mai cu proba la limba şi literatura română. În 24 mai este proba obligatorie a profilului, 25 mai - proba la alegere a profilului şi specializării, 26 mai - limba şi literatura maternă. Afişarea primelor rezultate, la sediul unităţilor de învăţământ care vor organiza această sesiune specială, va avea loc în 26 mai (până la ora 18:00). Depunerea contestaţiilor este programată în cursul aceleiaşi zile, în intervalul orar 18:00 - 20:00. În 27 iunie vor fi soluţionate contestaţiile şi afişate rezultatele finale. Elevii care susţin examenul de bacalaureat în sesiunea specială îşi vor asuma întreaga răspundere pentru parcurgerea integrală a materiei din care vor fi elaborate subiectele de examen. De asemenea, conducerea unităţii şcolare din care provine candidatul răspunde de încheierea situaţiei şcolare a acestuia în timp util. Ordinul de ministru a fost transmis spre publicare în Monitorul Oficial şi va intra în vigoare la data publicării sale, precizează Ministerul Educaţiei. 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

LĂSAȚI FLORILE SĂ VORBEASCĂ DESPRE MEDGIDIA!
scris de Lucian Cristea
La întâlnirea de la Restaurantul Luxor, cu diverse categorii sociale, cu tineri și bătrâni, grași sau slabi, înalți sau scunzi,(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii