Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Sesiune speciala de bacalaureat pentru olimpici

Sesiune speciala de bacalaureat pentru olimpici(992)

        Sesiunea speciala a bacalaureatului pentru olimpici şi pentru absolvenţii de liceu care susţin admiterea în universităţile din străinătate în aceeaşi perioadă cu examenul naţional de bacalaureat se va desfăşura în perioada 14-27 mai, la Braşov, anunţă Ministerul Educaţiei. Comisia judeţeană de bacalaureat a Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov va nominaliza unităţile de învăţământ care vor găzdui centrele de examen şi de evaluare pentru această sesiune specială.
        Înscrierea candidaţilor va avea loc în perioada 14 - 15 mai. Probele de evaluare a competenţelor se vor desfăşura în perioada 16-17 mai (Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă), 18-19 mai (Evaluarea competenţelor digitale), respectiv 20-21 mai (Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională). Probele scrise încep în 23 mai cu proba la limba şi literatura română. În 24 mai este proba obligatorie a profilului, 25 mai - proba la alegere a profilului şi specializării, 26 mai - limba şi literatura maternă. Afişarea primelor rezultate, la sediul unităţilor de învăţământ care vor organiza această sesiune specială, va avea loc în 26 mai (până la ora 18:00). Depunerea contestaţiilor este programată în cursul aceleiaşi zile, în intervalul orar 18:00 - 20:00. În 27 iunie vor fi soluţionate contestaţiile şi afişate rezultatele finale. Elevii care susţin examenul de bacalaureat în sesiunea specială îşi vor asuma întreaga răspundere pentru parcurgerea integrală a materiei din care vor fi elaborate subiectele de examen. De asemenea, conducerea unităţii şcolare din care provine candidatul răspunde de încheierea situaţiei şcolare a acestuia în timp util. Ordinul de ministru a fost transmis spre publicare în Monitorul Oficial şi va intra în vigoare la data publicării sale, precizează Ministerul Educaţiei. 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

AMINTIRI DESPRE FLOTĂ
scris de Lucian Cristea
Am apucat anii în care cu greu o navă găsea o dană liberă în Portul Constanța. Nu am studii de specialitate, nu am absolvit Marina, (...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • SĂ MORI RĂNIT DIN DRAGOSTE DE SPORT...
  • Al cui este Teatrul de vară din Mamaia, cine își bate acum joc de el și nimeni nu se supără?
  • SCURTA VARĂ FIERBINTE A NOULUI MINISTRU DE INTERNE
  • CASA MORTUARĂ ALBASTRĂ A PRESEI
  • CA SĂ AJUNGĂ PRIMAR, HORIA DE LA OPC ESTE CÂND CATTANI, CÂND ÎMPĂRATUL CONSTANTIN, CÂND SFÂNTA ELENA!