Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
De fapt,                                           PRIMĂRIA NU VREA SĂ ORGANIZEZE „ZIUA CONSTANȚEI 2016“!       Cum își bate joc Liviu Pătrașcu de șeful său, interimarul Decebal Făgădău

De fapt, PRIMĂRIA NU VREA SĂ ORGANIZEZE „ZIUA CONSTANȚEI 2016“! Cum își bate joc Liviu Pătrașcu de șeful său, interimarul Decebal Făgădău(2103)

        Motto 1:  Cu prostul care n-are școală te lupți puțin și-ai câștigat, dar duci o luptă colosală cu prostul care are școală.
        Motto 2:  În lumea asta cu de toate,
                        Unde se-nvață contra cost,
                        Păcat că nicio facultate
                        Nu dă și diploma de PROST.

 

        Din toate informațiile pe care le deținem, se conturează, din ce în ce mai clar, faptul că Primăria Constanța nu numai că NU POATE, dar nici NU VREA să organizeze „Ziua Constanței 2016“.
        Întrebare: DE CE?
        Răspuns: pentru că organizatorii sunt incompetenți, iresponsabili, ticăloși și... proști.
        Vinovat: Primăria Constanța.
     Argumente: După ce Asociația cultural-artistică „Hara“ a contestat modul incalificabil și de competența Justiției, în care Comisia de evaluare a ofertelor pentru atribuirea contractului de finanțare nerambursabilă a organizării evenimentului „Ziua Constanței“, Primăria a instituit o comisie de soluționare a contestațiilor, formată din trei membri (Iulian Enache, Bogdan Caragea și Iuliana Voicu).
      Însăși componența acestei comisii a fost un motiv întemeiat de contestare, întrucât doi dintre cei trei membri, Iulian Enache și Bogdan Caragea, sunt actori/ regizori la Teatrul de Stat Constanța, deci au toate motivele să fie subiectivi, părtinitori și interesați, cu atât mai mult cu cât sunt subordonați ai d-nei Daniela-Elena Dumitrescu... director al Teatrului de Stat, membră a Comisiei de evaluare a ofertelor! E lesne de înțeles că sclavii nu își vor contrazice niciodată stăpânul.
    Încadrarea legală a acestui aspect: art. 79, Cartea I, Titlul IV, Cap. 1 din Legea nr. 161/ 2003, care prevede că se află în conflict de interese persoana care este chemată să rezolve cereri, să ia decizii sau să participe la luarea deciziilor cu privire la persoane fizice sau juridice cu care are relații cu caracter patrimonial, un alt motiv întemeiat în favoarea Asociației „Hara“ de a se adresa Justiției!
    În noua contestare a tentativei grosolane și în formă continuată de măsluire a licitației de către Primăria Constanței, Asociația „Hara“ consideră că răspunsul primit la prima contestație „este total neprofesional, evaziv si neconcludent“, întrucât, zicem noi, membrii comisiei fac pe proștii și, în mod intenționat, confundă grebla cu submarinul, neavând minte să gândească și nici ochi să vadă că din oferta contracandidatului la oferte reiese clar supraevaluarea contractului de barter și, implicit, două scopuri majore în cadrul evaluării ofertelor: a). - tentativa de a sustrage o importantă sumă de bani și b). - măsluirea punctajului oferit de autoritatea contractantă, pentru cuantumul aportului propriu.
     De asemenea, reprezentanții Asociației „Hara“ arată că motivarea Comisiei de contestații este redactată „într-un condamnabil «limbaj de lemn» și neconformă cu solicitările din contestația anterioară, pentru că face referire la o generalitate pe care Asociația „Hara“ nu a contestat-o, și anume: „selecția constă în ierarhizarea ofertelor culturale în funcție de valoarea, importanța sau reprezentativitatea proiectului pentru domeniul cultural respectiv, pe baza punctajului acordat de comisie“!

 

        Nu te pune cu proștii care confundă grebla cu submarinul!

     Pentru a-și demonstra incompetența și iresponsabilitatea, dar și prostia, deștepții din Comisia de soluționare a contestației au hotărât anularea (?!) procedurii de SELECȚIE pentru atribuirea contractului în vederea organizării și derulării evenimentului „Ziua Constantei 2016“, intrând din nou, a câta oară?, în contradicție flagrantă cu prevederile legale: „Autoritatea contractantă are dreptul de a anula aplicarea procedurii de selecție a ofertelor NUMAI dacă ia această hotărâre ÎNAINTE de data transmiterii comunicării privind rezultatul aplicării procedurii“!!!
    Așadar, insistând să își demonstreze prostia, dar și ticăloșia, membrii Comisiei de soluționare a contestației au anulat ceea ce nu li s-a solicitat, pentru că formularea Asociației „Hara“ din contestația sa inițială este foarte exactă și nu lasă loc la interpretări: „înaintăm această contestație prin care solicitam anularea atribuirii procedurii către Asociația Culturală «Mișcarea Teatrală Pentru Educația Tinerilor» și, pe cale de consecință, continuarea procedurii prin reevaluarea ofertei depuse de Asociația Cultural-artistică «Hara»“. 

        Ultima oră: în cadrul conferinței de presă pe care au organizat-o azi, 18 aprilie a.c., reprezentanții Asociației „Hara“ (Flavius Buzilă, manager proiect, și Aurelian Pătrunjei, coordonator proiect; a mai participat Radu Pietreanu) și-au prezentat foarte ferm poziția față de tentativele nerușinate ale Primăriei de a atribui în mod fraudulos organizarea evenimentului „Ziua Constanței 2016“, au transmis tuturor constănțenilor că vinovăția ratării acestui eveniment aparține în exclusivitate Primăriei Constanța și că, pentru a stopa astfel de fapte, își vor continua demersurile pe calea Justiției.
     În același cadru, reprezentanții Asociației „Hara“ au comunicat presei că s-au adresat cu o scrisoare către primarul interimar Decebal Făgădău în care îi aduc la cunoștință despre toate aspectele organizării și atribuirii ofertei și modului injust, subiectiv și părtinitor, deci ilegal, de rezolvare a contestației lor, dar și felul în care în care subordonatul său, Liviu Pătrașcu, îl minte și îl manipulează, făcându-l de râs în fața constănțenilor.
      De asemenea, reprezentanții Asociației „Hara“ și-au exprimat stupoarea și indignarea, constatând că Primăria Constanța încearcă inducerea în mentalul opiniei publice a faptului că „Ziua Constanței 2016“ nu s-ar mai organiza din cauză că Asociația a contestat tentativa de măsluire a procedurii de acordare a organizării și desfășurării evenimentului, pentru pregătirea căruia Primaria Constanța a pierdut timp și a implicat resurse umane, materiale și financiare.
       Solicităm interimarului Decebal Făgădău să se implice personal, urgent și ferm, instituind o Comisie de anchetă pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor care au dus la compromiterea evenimentului „Ziua Constanței 2016“, aflarea celor vinovați și sancționarea drastică a acestora.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

ECOLOGIȘTII, NOII ALIAȚI AI LUI MOHAMMAD MURAD
scris de Lucian Cristea
Când te prindea Radu Cristian la înghesuială, în calitatea pe care o avea, aceea de șef al Gărzii Financiare Constanța, te "ardea te(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii