Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
dosarele timpul
„Pieirea ta, prin tine, Israele!“                                                                                               TEODOSIE SNAGOVEANU - UN  NETREBNIC ÎN FRUNTEA ARHIEPISCOPIEI TOMISULUI (II)

„Pieirea ta, prin tine, Israele!“ TEODOSIE SNAGOVEANU - UN NETREBNIC ÎN FRUNTEA ARHIEPISCOPIEI TOMISULUI (II)(7049)

        Motto:  "Şi-i învăţa şi le spunea: nu este, oare, scris: «Casa Mea casă de rugăciune se va chema, pentru toate neamurile»? Voi, însă, aţi făcut din ea peşteră de tâlhari.” (Marcu, Cap. 11, 17).

 

        „Mache“ al Securității

        Cele două episoade rezervate faptelor lui Teodosie nu sunt, în niciun caz, un atac la adresa B.O.R., ci dezvăluirea unor fapte comise de un(ii) netrebnic(i) care o compromit(e).
        Legea nr. 187/ 1999 (abrogată și înlocuită ulterior de O.U. nr 24/ 2008), referitoare la accesul la propriul dosar și deconspirarea fostei Securități ca poliție politica, prevedea (art. 2, lit. „ț“) că pot fi date publicității și dosarele care se referă la „ierarhii și șefii cultelor religioase recunoscute de lege, până la nivel de preot inclusiv, precum și asimilații lor de la parohiile din țară și din străinătate“.
        Știindu-se cu muștele verzi pe mitrele preoțești, păstorii B.O.R. au făcut intervenții scrise și presiuni enorme ca aceste prevederi să fie modificate radical sau chiar excluse din lege, fiind susținuți chiar de P.S.D., care, prin fostul președinte și prim-ministru Adrian Năstase, ulterior sinucigaș ratat și pușcăriaș-prea-devreme-eliberat, se afla la guvernare în perioada 2001- 2004.
        Reprezentanții B.O.R. au combătut cu vehemență și ostilitate textul de lege și l-au incriminat ca fiind neconstituțional, „cultele religioase fiind autonome față de stat“, ignorând cu bună știință cuprinsul art. 16, al. (2) din Constituția României, care prevede expres că „Nimeni nu este mai presus de lege“.
        Mai mult decât atât și pentru că mârșăvia trebuia continuată, printr-o scrisoare din 4 iulie 2001, B.O.R. s-a adresat C.N.S.A.S. și Comisiei parlamentare de control a activității S.R.I., susținând că nominalizarea clericilor care au colaborat cu Securitatea „ar aduce o gravă atingere caracterului sacramental al preoției“, fiind și o formă vădită de „imixtiune a statului în treburile interne ale Bisericii“, revenind cu obrăznicie peste câteva zile cu un comunicat în care susținea că „Taina Spovedaniei trebuie apărată“ și că „BOR este autonomă“.
        Altfel spus, B.O.R. îi proteja chiar pe cei care au încheiat pactul cu Satana și au încălcat grav și mișelește Sfânta Taină a Spovedaniei, raportând informațiile obținute prin buna credință a păcătoșilor, pentru respectarea angajamentului semnat și atașat la contractul de vânzare-cumpărare încheiat cu Securitatea și în folosul acesteia.
        Dosarul de Securitate al lui I.P.S. Teodosie se află în evidențele C.N.S.A.S., pe coperta sa fiind înscrise nr. 22227 din 30.09.1987 și numele conspirativ MACHE. Documentul cuprinde raportul privind recrutarea sa, angajamentul propriu-zis și raportul de după recrutare:
        „Angajament. Subsemnatul Petrescu Macedon, fiul lui Procopie și al Elisabetei, născut la 12 decembrie 1955 în localitatea Vatra-Dornei, județul Suceava, mă angajez să nu divulg față de nimeni faptul că am fost de acord cu organele de Securitate privind colaborarea cu acestea în problemele de interes major ale statului nostru. 29 septembrie 1987. Dat în fața mea V. Crăiniceanu“.
        În cadrul unei conferințe de presă, organizată în anul 2006 la Constanța, Teodosie a recunoscut că a semnat un angajament cu fosta Securitate, dar mărturisirile sale sunt de un cinism și o mârșăvie greu de suportat, putând fi asimilate cazurilor patologice: „Pot să vă spun că am semnat un angajament, dar numai pentru probleme majore. Am refuzat să fac poliție politică. A fost o necesitate de moment, eram în sediul Miliției“, netrebnicul susținând că racolarea sa s-a făcut „sub presiuni inimaginabile“, a fost în scopuri înalte (!) și din interes național (!), semnând „un fel de jurământ de credință pentru țară, față de neam“!!!
        Acesta este arhiepiscopul Tomisului, acestea sunt cinismul, mârșăvia, viclenia, minciuna, nesimțirea, nerușinarea, lașitatea și ticăloșia în formele lor cele mai pure!

 

        Alte fapte de netrebnic
        • cercetat pentru fapte de corupție (luare de mită şi instigare la fals intelectual), fiind primul ierarh ortodox urmărit penal de DNA;
        • cercetat de Poliție pentru infracțiunile de înșelăciune și abuz de încredere („România liberă“, nr. 3899/ 17.01.2003).
        • acuzat că ar fi întreținut relații sexuale cu minori; în urmă cu cca 20 de ani, ar fi violat un tânăr care nu împlinise 17 ani, fiind frate la o mănăstire din jud. Constanța (https://www.youtube.com/watch?v=qwA0WCOFet0);
        • a falimentat Podgoria Nazarcea (http://jurnalul.ro/special-jurnalul/anchete/ips-teodosie-a-bagat-podgoria-nazarcea-in-faliment-585721.html).
        • a fost unul dintre coordonatorii cărților „științifice“ semnate de infractorul Gigi Becali (http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20714763-document-profesorii-universitari-care-coordonat-lucrarile-stiintifice-ale-puscariasilor-lista-editurilor-care-publicat-cartile-scrise-puscarii.htm);
        • suspectat că a transformat Facultatea de Teologie din Constanța în „fabrică” de doctorate ilegale (http://www.dezvaluiri.ro/investigatii/ancheta/511207-facultatea-de-teologie-din-constanta-fabrica-de-doctorate-ilegale).
        Și atunci, după atâtea și atâtea ticăloșii, cum să nu rămâi stupefiat și să te întrebi ca milițianul căruia nevasta i-a născut un copil alb și altul negru: „Cum, mama dracului?...“.

 

        De ce rage ca măgarul
        Toată lumea a remarcat tremoloul iritant al vocii sale false și forțate cu care își acompaniază slujbele religioase. Puțini cunosc faptul că aceasta i se trage de la păcatul mândriei excesive pe care individul o posedă și și-o manifestă, de la faptul că, dorind să se remarce, și-a forțat vocea cu tonuri prea înalte, obsedat că nu se aude suficient de tare!
        Poate că aceasta i-ar putea fi trecută cu vederea, dacă nu ar fi enervantă la audiere și, mai ales, pentru că îi obligă pe preoții din sobor să-și forțeze vocile... ca să ragă ca măgarii.

 

        Alte articole
        • „România liberă“ (11 mai): - „Arhiepiscopul Teodosie a dat una dintre cele mai grave lovituri Bisericii Ortodoxe Române“ (despre show-ul politico-discografic religios al așa-zisei „Învieri de pe plaja de la Neptun“ - inventată de I.P.S. Teodosie Tomitanul); • „România liberă“ (16 mai): - „Blasfemia de la Neptun - anatemizată de canoanele Bisericii Ortodoxe“; • „România liberă“ (20 mai): - „Șpagoveanul Arghirofilul are ca deviză: orice, oricât, oriunde și cu oricine. Portret realizat de un grup de teologi ai Bisericii Ortodoxe Române“; • „România liberă“ (3697/ 21 mai 2002): - „Arhiepiscopia Șpagoveanului «blagoslovită» cu S.C. Nazarcea“; • „România liberă“ (22 mai): - „Cu binecuvântarea Arhiepiscopului Teodosie Șpagoveanul, viile din Nazarcea vor fi popite“; • „România liberă“ (23 mai): - „Înalt P.S.D.-istul Petrescu Macedon Șpagoveanul și afacerile sale imobiliare. Arhiereu sau expert în vânzări-cumpărări de case?“; • „România liberă“ (7 iunie): - „Sub oblăduirea Înalt P.S.D.-istă a arhiepiscopului Teodosie Tomitanul, cinci preoți l-au sechestrat pe primarul din Niculițel și l-a silit să demisioneze“; • „România liberă“: - „Ce poți găsi în casa unui protejat al lui Teodosie Șpagoveanul. Bunurile lumești la care renunță un preot când divorțează de tânăra sa soție“; • „România liberă“ (12 iunie): - „Teodosie Șpagoveanu a fost cercetat de Poliție pentru infracțiunile de înșelăciune și abuz de încredere“; • „România liberă“ (3912/ 01.02.2003, ediția de Dobrogea): - „Episcopul Șpagoveanu râvnește la scaunul de mitropolit“; • „România liberă“ (3899/ 17.01.2003): - „Un Dinu Păturică al Bisericii Ortodoxe Române“.


        P.S. 1 - Îndemn pe cei care cunosc detalii ale faptelor reprobabile comise de acest individ, să se adreseze redacției noastre, asigurându-i de protecția anonimatului deplin. Scopul nostru nu este „desființarea“ acestui personaj, ci stoparea faptelor sale și efectul malefic al acestora asupra oa 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Comentarii

Aristide Pop
08-05-2016
Pentru D-l Cumpana : aveti grija cu cine va inhaitati.Acest individ,Mascas,a fost dat afara din popie pe drept.Nici el nu mai stie cate femei a avut.Este o cazatura de om.Veniti si intrebati-ne pe noi in Cernavoda.
Gabriel Mascas
07-05-2016
Domnule Cumpana !Am sesizat toate aceste aspecte Parchetelor Teritoriale , Sinodului BOR , Politiei , Ministerului Cultelor , Ministerului Agriculturii , Premierului Ciolos , Procuraturii Generale ! Aceasta hidra spurcata tiganeasca din familie de zlatari cu bani in plete mentionata si in cartea Pr Prof Dr Ioan Buga isi face de cap la Tomis in deplina austeritate "canonica" sustinut de Patriarhul mason Daniel, Ponta si toti capii lumii interlope politice din Romania .Am castigat impotriva lui procese , inca am unul pe rol . Aceasta starpitura Satanica a obedientizat prin teroare si santaj toti popii din jud Constanta . La Episcopie este inconjurat de penali si criminali anticanonici ,Toata Constanta scuipa cand aude sau il vede pe Mache Teodosie.Am infiintat in 1990 un Sindicat pentru a apara Drepturile preotilor , care dupa ce au fost amenintati de Teodosie si au retras apartenenta. Cloaca popilor din Constanta si fabrica de popi de la Teologie produce numai lepre si lepadaturi !Asta e Ortodoxia instaurata la Constanata de aceasta huiduma Porceasca de nesimtire opulenta si aroganta , Pe numele de botez se numea Porcu Macedon !Asta sper ca spune tot!!! Cu stima ! Astept sa ma contactati .Pr Mascas Gabriel
borris
22-04-2016
Porcu-si schimba parul dar naravul ba...
Constantin Cumpana
20-04-2016
Pentru marinarul de veghe: M-a sunat azi cineva si mi-a spus ca este sigur ca voi ajunge in IAD, dar mai sigur este ca, in cazanul incins, voi sta pe umerii sau mitra lui Teodosie. Mi-a placut gluma. Te sfatuiesc, marinarule de la timona, sa ma contactezi urgent. Simt ca ai multe pe suflet si vrei sa te "spovedesti". Nu iti promit ca rugile mele vor ajunge la Domnul, dar te asigur ca voi sti sa te ascult. Dumnezeu sa te binecuvanteze cu darurile sale divine si sa-ti indrume pasii... spre redactia noastra!
marinarul de veghe
20-04-2016
Domnule Cumpana,trebuie sa te atentionez ca esti in mare incurcatura.In primul rand pentru ca,nestapanind bine dedesubturile tagmei IERARHICESTI,cu aceste cuvinte doar ii gadili pe la talpi.Intra mai adanc (spre exemplu :canoanele BO pe care,singurul care le incalca IN TOTALITATE,este MacedonPorcu). In al doilea rand,nu te vad bine. Cu siguranta vei ajunge in iad si te rog,acolo,sa fii cu bagare de seama sa nu te intepi in crucea de pe mitra individului.(hai ca am fost subtil).

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii