Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
Cu duhul blândeţii, despre MAFIA de la COSTINEŞTI

Cu duhul blândeţii, despre MAFIA de la COSTINEŞTI(4001)

        Sub un generic oarecum asemănător cu titlul de mai sus, Rareş Bogdan, cunoscutul moderator de la postul de televiziune „ Realitatea”, ne promitea dezvăluiri senzaţionale pe această temă. Un asemenea subiect, mi-am spus, nu poate fi ratat…În primul rând, pentru că, până acum, nimeni nu a îndrăznit să se atingă de Costineşti, de parcă ar fi un spaţiu imaculat gestionat de nişte sfinţi! DNA şi alte instituţii ale statului, pe loc repaus!. Pe aici nu se trece! Orice control îl lasă pe primarul Cristea rece! Deşi staţiunea s-a deteriorat vizibil, instituţiile abilitate nu au avut curiozitatea să afle şi de ce! La Costineşti, imunitatea politică a funcţionat impecabil. Traian Cristea, primarul nemuritor, a avut grijă să fructifice avantajele oferite de partidele pe unde s-a perindat, ca traseist politic. Era interesant de aflat cine sunt sforarii de pe lângă domnul primar. Şi dumnealor beneficiari direcţi ai imunităţii politice. În cele din urmă, demersul publicistic al domnului Rareş Bogdan s-a dovedit a fi un simplu fâs! În lipsa argumentelor, la un asemenea subiect, ne-am mulţumit cu banalele impresii de călătorie emanate de domnul Rareş şi interlocutorii săi, trei cunoscuţi jurnalişti de investigaţii. Din păcate, subiectul, unul cât se poate de serios şi de grav, a fost tratat superficial. Jocul de scenă al domnului Rareş a fost doar savuros, dar nu şi cu folos...Vorbeşti de mafia din Costineşti, dar nu ai habar cum îl cheamă pe primar!! Când, în fine, îţi aduci aminte, îi dai, în cel mai pur stil oltenesc, o castană pe după ceafă. În realitate, am avut parte de un exerciţiu de imagine. De fapt, Rareş Bogdan a vrut să ne demonstreze că este echidistant şi că, la o adică, îi ia la ture şi pe liberali! A căzut măgăreaţa pe primarul Cristea, tratat şi el cu duhul blândeţii! Cu un amendament. Traian Cristea este un liberal venit prin transfer, la origini fiind pesedist din ramura lui Petre Stancă... Dughenizarea nu reprezintă singura problemă dureroasă din existenţa staţiunii Costineşti, transformată într-un imens talcioc…Mă mir că domnul Rareş Bogdan a văzut abia acum realitatea dezolantă de la Costineşti! Dacă îmi aduc eu bine aminte, domnia sa a realizat câteva transmisiuni în direct de la “Vox Maris ”, dar, desigur, din cauza gardului mult prea înalt, nu a observat mizeria înconjurătoare! Din nefericire, dezastrul local a luat proporţii, efectele directe şi colaterale fiind greu de calculat. Costineştiul nu mai este de multă vreme staţiunea tineretului, ci feuda primarului Traian Cristea. Dacă tratăm astfel de subiecte cu duhul blândeţii, atunci, să nu ne mai mirăm de tupeul celor care nu acceptă să candideze decât ei la funcţia de primar!

         Cazul Cristea, de pildă.

Comentarii

horia
23-11-2016
Un comunist hot ! Democratia nu l-a schimbat! Un om fara scrupule pus pe japca pentru altii ca sa-si salveze scaunul de primar ! Un betiv notoriu sustinut de seful politiei Racaru ! Sunt multe de spus ..........!
ANDREEA
23-11-2016
Este primarul nemuritor al Costinestului !Avandut tot pamantul interlopilor,securistilor ,oamenilor cu functii mari,a facut oamenii de onoare a comunei Costinesti ,persoane care nu au nici o legatura cu comunitatea doar sa sa le poata da terenuri intravilane pentru a fi vandute mai departe , nici unul dintre acei ,,oameni de onoare' nu si-au construit macar o casa de vacanta sa vada dezvoltarea comuniei dacaa erau asa de indragostiti de Costinesti.Amonopolizat toate investitiile doar pentru interlopii care dau ,,paraindaratul ',fratii Balan Virgil Si Alexandru prin firmele lor I.I. constructii,sapaturi,pavele,borduri.Vazand ca sunt luati in vizor imbogatindu-se peste nopate cu parc auto,autoturisme doua,,Mercedec'de ultima generatie,vila ,,Vila Balan',ferma la DN39,,Ferma Balan'etc.au schimbat macazul subcontractand lucrari tot in comuna de la firma care aduce gazul in comuna ,Asta este o alta manevra a lui ,,tatuca', ca sa le dea de mancare interlopilor printre care si serban Nicolae zis Raiciu care a iesit de curand din penitenciarul Tulcea.Stim cu totii ca acolo nu merge orcine sunt priveligiati cei certati cu legea.Dar sa nu-l plangem ca a dus-o bine ,,tatuca ' a avut grija de el alimentand-ui cardul ,pachete trimise la timp prin Gartone ,Avramescu si fratii Balan care acesti constructori pe banii publici s-au ocupat de constructia unei locuinte P + 1 ETJ.(teren dat tot de tatuca din proprietatea comunei),ca acum cand a iesit mai devreme pentru reabilitare in societate sa aibe unde sa-si aduca mireasa ca intre timp in penitenciar s-a si casatorit sa dea dovada de om bun,casatorit daca ar mai putea face si un copil ar fi OK.Toate sunt gandite de ,,tatuca Cristea '.Sunt multe episoade de neuitat ale comunei ;degradarea,dezinteresul,bataia de joc a statiunii ,falezele pline de tarabe etc.Oare face cineva ceva ?

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

OPRIȚI RECRUTAREA CADRELOR PESEDISTE!
scris de Lucian Cristea
Amiralul Chițac nu reușește să se acomodeze cu dimensiunile navei “Primăria Constanța”, la comanda căreia se află, în postura (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii