Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
De ce candidezi ?   „Am o treabă de terminat

De ce candidezi ? „Am o treabă de terminat" (!)(2342)

    Din start, preşedintele Iohannis a declarat, la scurt timp după încheierea alegerilor prezidenţiale, că nu se mulţumeşte cu un singur mandat la Cotroceni ! Ca atare, vrea două ! Tupeu de neamţ. Nu el a inventat, pe piaţa imobiliară, formula punct ochit, punct lovit? În limbaj de specialitate, casă dorită, casă ochită ! Cum suntem predispuşi la dictatură, s-ar putea să emită pretenţii pentru un mandat pe viaţă ! De ce aşa ? Chipurile, preşedintele are o treabă de terminat ! Ce treabă? Treaba lui ? Treaba cu casele ? Deocamdată, nu a început nimic ! Nici treaba mare, nici treaba mică... Dar, nu-i aşa, neamţul mai vrea un mandat la Cotroceni ! Că e cald şi bine ! Domnul e prezidente cu “ Merţan ”, ultimul răcnet!. Doamna prezidentă e tot cu “ Merţan” Vilă de lux, renovată nemţeşte pe o sumă totală în euro cu care s-ar fi putut ameliora foametea din ţară.... Şi madam Iohannis mai vrea, cel puţin, un mandat ! Ca să aibe timp să înfiinţeze instituţia Primei Doamne ! E şi asta o treabă de terminat! În definitiv. fiecare cu treaba lui !

     Vanghelie candidează şi el pentru încă un mandat ! Poate credeţi că este mânat din urmă de un patriotism ieşit din comun sau de grija faţă de cetăţenii pe care, după cum constat, i-a prostit de-a binelea şi de nevindecat! Când şi-a anunţat candidatura,cel puţin, a fost sincer până la capăt. Domnul Vanghelie are o treabă, cu 100 de hectare de teren sub brazdă, de terminat. E treaba lui. În consecinţă, îi mai trebuie un mandat ! Nu contează că are bube în cap, Vanghelie candidează ! Dacă o ieşi cu faţa curată din povestea cu autenticitatea semnăturilor celor care îl susţin... După ce şi-a revenit din aerul acru al arestului, a ţinut să transmită mesaje de prietenie, cu ghilimelele de rigoare, către cei care nu-l mai vor ca primar, ci la puşcărie...Chiar aşa de bătuţi în cap sunt cei care nu înţeleg că şi dumnealui are o treabă de terminat! Măcar Piedone, tratat de o parte a mulţimii ca un salvator trimis din ceruri, s-a liniştit...Credeţi că el nu avea o treabă de terminat la primăria pe care a păstorit-o atâţia ani !

     Şi, la noi, în judeţul Constanţa, avem destui primari, veritabili veterani, care mai vor să facă încă o tură pe funcţia care le-a intrat în sânge, precum năravul la şefie. Desigur, şi dumnealor au o treabă, unii chiar mai multe, de terminat ! Unul dintre ei se numeşte Zanfir Iorguş, care nu-şi vede capul de câte treburi are de terminat la Primăria Mangalia ! Spirit civic înnăscut, Zanfir Iorguş a părăsit, cu ani în urmă, instituţia amintită cu inima îndoită. Chiar dacă a ajuns parlamentar, domnia sa nu s-a împăcat niciodată cu statutul care, pentru orice simplu cetăţean, semăna cu o promovare. Noaptea, în patul său de parlamentar, striga, se răsucea în somn, ca şi cum ar fi fost prins între fălcile unui crocodil, transpira. Încărcat, până la refuz, de remuşcări, nu se putea împăca prea repede cu gândul că lăsase în urma lui atâtea treburi neterminate…Ce-i drept, diverse instituţii ale statului s-au oferit să termine ele treburile fostului primar, dar, într-un moment mai liniştit al istoriei, au renunţat ! Până la urmă, chiar şi în acest caz, lucrul manual e sfânt. Ca şi Iohannis, fostul primar are o treabă de terminat ! Ceea ce admir eu la domnia sa este tupeul ieşit din comun, fără de care ar fi rămas un simplu inginer navalist, care, cu puţin noroc, ar fi acceptat orice loc de muncă în străinătate, pozând în specialistul lui peşte. Ca şi alţii, de altfel...Trebuie să recunosc, cu tupeul său inegalabil, Zanfir Iorguş este un politician versat, capabil, la nevoie, să-şi adapteze culoarea pielii în ton cu culoarea partidului curtat de domnia sa. De câte ori a schimbat un partid cu altul, şi asta s-a întâmplat destul de des, a avut grijă să lase în urma sa o treabă de terminat. Ca să aibă motiv să se întoarcă! Ca şi la Primăria Mangalia, unde pe parcursul mai multor mandate, culmea tupeului, nu a reuşit să-şi termine treaba! De primar, desigur...

     Tupeu grupa mare, nu-i aşa ? Ca şi în cazul lui Băsescu. De când nu mai este preşedinte, le ştie pe toate!

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

FLOTA PRIMARULUI-AMIRAL CHIȚAC PUNE TUNURILE PE MIO CAFFE!
scris de Lucian Cristea
TORA! TORA! TORA! Tradus din limba japoneză în limba română, în concepție proprie, înseamnă: “Pe ei, pe ei, mama lor de cafegii!(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii