Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
11  întrebări pentru Claudiu Palaz, “ o persoană mincinoasă”

11 întrebări pentru Claudiu Palaz, “ o persoană mincinoasă”(4392)

Ca fost înalt funcţionar public, inclusiv prefect, domnul Claudiu Palaz se comportă lamentabil, când este sunat la telefon, evitând să răspundă, chiar şi atunci când, în principiu, este de acord să se întâlnească cu cineva. Cazul meu. Caz social. Am vrut să-i prezint un set de întrebări. Degeaba. Obiceiul de a nu răspunde la telefon i-a intrat în reflex din perioada domniei sale ca prefect, când nu puteai să îi ajungi la nas nici cu prăjina! Acum, în campania electorală, a căpătat reflexul laşului, ceea ce nu-i stă prea bine unui individ care visează să ajungă primarul oraşului Constanţa şi care pretinde că nu are nimic de ascuns şi că este adeptul dialogului. Constănţenii nu au nevoie de un primar care se ascunde după telefon şi care, eventual, face liste cu albi şi negri, în funcţie de toane sau criterii personale. Am o lungă şi tristă experienţă cu acest cetăţean al patriei, în care am crezut orbeşte. Când este mânat de interesele lui personale, Claudiu Palaz ştie, la nevoie, să se facă preş...A existat un timp istoric când ne întâlneam, la o cafea, într-o benzinărie. Era un contrast izbitor între luxul pe care îl afişa domnul Palaz şi România reală în care ne bălăceam toţi cei din jurul său, încluzând în accesorii şi maşina de lux aferentă. În acea perioadă, ca şi acum, concura pentru postul de prefect. În acest context, m-a frapat dezinvoltura cu care, de la înălţimea ameţitoare a nivelului său de trai, la care se adăuga şi zgârcenia de a plăti cafeaua, plângea pe umerii celor săraci şi oropsiţi! Episodul acesta îmi aminteşte mereu de o scenetă memorabilă în care, îmbrăcat în blănuri scumpe, un şomer se plânge că-i curg zdrenţele de pe el! Ca să ajungă prefect, era în stare de orice sacrificiu suprem, inclusiv să stea într-o benzinărie, alături de amărăşteni, şi chiar să-mi răspundă la telefon, fie şi pentru simplul motiv că l-am consiliat spre victoria sa finală.
Acum, “prefectul meu” refuză dialogul! Nu cu mine, ci cu alegătorii din Constanţa. Întrucât lipsa de transparenţă pe model silentio stampa nu satisface nevoia constănţenilor de a alege, în cunoştinţă de cauză, un candidat la alegerile din 5 iunie, aceştia i-au adresat domnului Palaz, prin intermediul ziarului nostru, o scrisoare deschisă.


SCRISOARE DESCHISĂ

1. Ne uităm în declaraţia dvs de avere, e una mai veche ce-i drept, şi observăm că nu sunteţi deloc un om bogat. Dar, totuşi, aveţi vilă pe malul mării, conduceţi autoturisme de lux (Mercedes S Klass, Mustang). De unde aveţi bani pentru un asemenea trai?

2. Tatăl dvs. este un om bogat? S-a scris foarte mult despre afacerile făcute de dl Gheorghe Palaz cu terenuri în judeţul Constanţa ( Mihai Viteazu,Istria, Navodari, Ovidiu şi până la Mangalia atunci când dvs eraţi prefect al Constanţei.) Bănuim că ştiţi de tranzacţiile cu terenuri pe care s-a construit noul pod de la Agigea. Jurnalul naţional spunea că tatăl dvs a cumpărat acel teren, înainte de demararea proiectului, cu 150.000 euro şi l-a vândut ulterior cu peste 3 milioane de euro. Care este adevărul? Câte mii de hectare deţineţi împreună cu familia dvs?

3. Există acuzaţii potrivit cărora, cât timp aţi fost prefect, subprefect sau secretarul prefecturii, aţi retrocedat mii de hectare de terenuri, multe dintre acestea revenind ulterior, prin diferite căi, în proprietatea familiei dvs. Ce ne puteți spune despre asta?

4. Pe vremea cand eraţi prefect al judeţului Constanţa, se povesteşte că aţi blocat funcţionarea Biroului de Carte Funciară Medgidia timp de 3 zile, atunci când cei trei asistenţi şi un registrator al instituţiei au lucrat zi şi noapte pentru a va realiza dvs. actele pentru cadastrarea şi intabularea a peste 800 de parcele de teren ( aproximativ 1.000 hectare), aflate pe teritoriul comunei Deleni, cuprinse într-un singur titlu de proprietate eliberat de Primaria Deleni. Este adevarat? Cum comentaţi faptul că pentru eliberarea actelor respective nici măcar nu aţi achitat taxa de urgenţă prevazută de lege?

5. Cine vă sponsorizează campania electorală? Vă bucuraţi de susţinerea lui Traian Basescu şi a Elenei Udrea, responsabilii morali pentru tăierea salariilor şi impozitarea pensiilor românilor?

6. De mai bine de 4 ani nu mai ocupaţi nicio funcţie publică. Ce aţi făcut de atunci? V-aţi angajat undeva, aveţi un salariu? Din ce vă întreţineţi familia?

7. Aţi candidat şi în 2012 la Primăria Constanţa, dar aţi ieşit pe locul 3, cu 8,8% din voturi, după Mazăre şi Chiru. Ce credeţi că s-a schimbat de atunci de vă dă speranţe să deveniţi din învins un câştigător? În aceste condiții șansele dumneavoastră de a deveni primarul Constanței sunt aproape inexistente, nu credeți că această opțiune de a diviza dreapta în mai multe segmente este chiar un mod al dvs de a face blat cu PSD-ul?

8. Dvs. aţi acuzat tot timpul contracandidaţii de corupţie, afaceri ilegale, lipsa transparenţei. Dar, ca o provocare, sunteţi singurul candidat la Primăria Constanţa (din primii 4) care nu are declaraţia de avere înregistrată pe site-ul ANI. E o încurcătură sau aţi uitat să o trimiteţi?

9. Domnule Palaz, ce părere aveţi despre traseiştii politici? Se poate construi un partid doar din importuri de membri de la alte partide?

10. Într-o singură frază pentru fiecare, ce vă deosebeşte de ceilalţi contracandidaţi: Palaz vs. Făgădău; Palaz vs Chiţac; Palaz vs. Chiru ?

11. În sondajul realizat de cotidianul Cuget Liber, sunteţi caracterizat de electorat ca fiind o persoană mincinoasă. Ce credeți că i-a determinat pe constănțeni să vă caracterizeze drept mincinos?
 

Comentarii

STEFAN
27-05-2016
CUGET COMUNIST,,

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii