Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
interviuri
,,Culoarea este suverană, culoarea este sufletul meu.” – Cornelia Sârbu

,,Culoarea este suverană, culoarea este sufletul meu.” – Cornelia Sârbu(3027)

1) Cum începe povestea dumneavoastră ca artist plastic?

Mă numesc Cornelia Sârbu, prietenii îmi spun Lia, am 35 de ani şi am început să pictez acum 5 ani. Iniţial fără să iau lecţii de pictură sau desen, totuşi de aproape doi ani mă pregătesc cu dl. Profesor Florentin Sîrbu la Şcoala de Artă Populară Theodor Burada din Constanţa.

De meserie sunt inginer, dar lucrez în marketing şi promovare de mai bine de şapte ani. Pasiunea pentru pictură şi culoare am avut-o din totdeauna, dar nu pot să nu îi mulţumesc prietenei mele Camelia, cea care mi-a dat curajul să încep, din acel moment nu a mai fost cale de întoarcere, în faţa raftului cu vopseluri mă transform într-un copil mic în faţa raftului de bomboane.
Sunt mulţi oameni cărora trebuie să le fiu recunoscătoare, printre ei se numără Gabriela Dobre şi Mirela Turtoi, graţie lor am ajuns să promovez activitatea UAP filiala Constanţa şi să am propriile mele expoziţii. De asemenea recunoscătoare îi sunt d-nei Daniela Vlădescu care mi-a acordat încredere şi datorită căreia am organizat prima mea expoziţie în martie 2014 în foayerul operei.

2) Ce simţiţi atunci când pictaţi ?

Fericirea este în noi şi doar noi putem să ne construim fericirea în stare pură. Este un privilegiu pe care Dumnezeu mi l-a oferit, să pot interpreta lumea exterioară în felul meu, prin pictură. Devin alt om, un om mai bun şi asta doar pt că pot ţine pensula în mână, iar culorile devin parte din mine şi explodează din sufletul meu pe pânză. E de nedescris sentimentul pe care îl am în faţa pânzei goale ce se revelează pas cu pas sub ochii mei, strat după strat.

3) Ce stiluri abordaţi şi ce artişti urmăriţi ?

Îmi place stilul figurativ, dar mă exprim şi în nonfigurativ, cercetez, experimentez, stări de emoţie şi de suflet, îmi gîndesc culoarea, dar îmi place şi spontaneitatea expresiei plastice, îmi place să trasez linii care desemnează forme, dar culoarea este suverană, culoarea este sufletul meu.
Impresionismul e preferatul meu, aparentă neglijenţă a tuşelor, suprapunerea acestora în diferite tonalităţi, cu siguranţă mă regăsesc aici. Totuşi în prima parte a evoluţiei mela ca artist “Fauvismul” era cel care mă caracteriza (o abordare orientată către decorativ). Sunt mulţi artişti care îmi plac, sunt unele lucrări pe care pur şi simplu le ador, nu pot da nume, pe cele mai sonore le ştie toată lumea. Încerc să merg să vizitez galeriile de artă din lume atunci când am posibilitatea sau expoziţiile locale, ori de câte ori se organizează una.

4) Ce vernisaje aţi avut până acum ?

Prima mea expoziţie a avut loc în martie 2014 în foaierul operei, a urmat apoi o expoziţie personală în septembrie 2014 la Hotel Ibis Constanţa, în acelaşi an în octombrie am avut din nou plăcerea să expun în foaierul operei.
A urmat anul 2015 bogat de această dată în expoziţii de grup, având posibilitatea de acesta dată să expun alături de artiştii UAP filiala Constanţa în lunile august, septembrie şi noiembrie.
O altă expoziţie a anului 2015 a fost alături de colegii mei de la Şcoala de artă, expoziţie denumită Random, având vernisajul în luna decembrie la Forte Life.
Anul 2015 mi-a adus de asemenea premiul I la concursul Naţional de arte vizuale “Visual-Art Debut” organizat la Braşov, lucrarea premiată fiind “Sentimente împletite” cu o dimensiune 60x80 cm, o lucrare realizată în tehnică mixtă, culori acrilice şi chit acrylic pe pânză.
Anul 2016 a început bine pentru mine, la începutul lunii ianuarie am avut o expoziţie personală în foaierul operei la solicitarea bunei mele prietene mezzosoprana Gabriela Dobre, iar mai apoi în luna martie am expus din nou la solicitarea baritonului Iulian Bratu. Luna mai a venit şi ea cu o expoziţie de grup, graţie Asociaţiei Artişti Dobrogeni a cărei membru fondator sunt. Expoziţia s-a intitulat Tranziţii cromatice şi a avut vernisajul pe 6 mai la Biblioteca Judeţeană.

5) Care este vârsta cea mai frecventă a iubitorului de artă pe care îl întâlniţi în Constanţa?

Din păcate media de vârstă depăşeşte 45-50 de ani. Întâlnesc într-adevăr în cadrul vernisajelor şi oameni tineri, iubitori de artă, dar din păcate nu suficienţi, poate că, pentru ei nu e momentul, uitând adesea că sufletul e important şi că ar trebui să-l hrănim cu artă, orice formă ar îmbraca aceasta.

6) Credeţi că este suficientă orientarea sistemului român de învăţământ către artă?

Ce bine ar fi să fie aşa, din păcate societatea românească nu e orientată către artă şi atunci nici învăţământul nu e axat pe dezvoltarea abilităţilor artistice ale copiilor.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

NE ÎNTOARCEM ÎN EVUL MEDIU!
scris de Lucian Cristea
Trăiesc cu senzația că mă aflu într-un tren al timpului pierdut, care trece dintr-un tunel în altul, are o frecvență bună în mers(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii