Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
S-a încheiat vizita premierului Dacian Cioloş în Franţa

S-a încheiat vizita premierului Dacian Cioloş în Franţa(811)

Premierul Dacian Cioloș și-a încheiat vizita oficială efectuată la Paris, în cadrul căreia a avut întrevederi cu omologul său francez, Manuel Valls, și cu secretarul general al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), Ángel Gurria.

După întrevederea de la Palatul Elysee, cu președintele Franței, François Hollande, cei doi demnitari s-au deplasat împreună spre Stade de France, pentru a asista la meciul de fotbal Franța-România, în deschiderea Campionatului European de Fotbal EURO 2016. La ceremonia și meciul de deschidere Franța-România, din delegația română au făcut parte, de asemenea, ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, și ministrul cancelar Dragoș Tudorache.

Vizita a început joi, 9 iunie, cu participarea prim-ministrului Dacian Cioloș la o reuniune specială a Consiliului OCDE dedicată României, prezidată de Secretarul General al organizației, Ángel Gurría. Premierul a susținut un discurs în care a prezentat evoluțiile recente din România, perspectivele economice şi obiectivele țării noastre în raport cu OCDE.

Un moment important al vizitei, în planul relațiilor bilaterale, l-a constituit semnarea noii Foi de Parcurs a Parteneriatului strategic bilateral, care reflectă interesul ambelor părți pentru aprofundarea dialogului și pentru trecerea la o nouă etapă de dezvoltare a Parteneriatului. Documentul a fost semnat cu prilejul întrevederii premierului Dacian Cioloș cu omologul său francez, Manuel Valls. Având în vedere caracterul prioritar al domeniului economic în cadrul acestui parteneriat, premierul Dacian Cioloş a vorbit despre intenția preşedintelui François Hollande de a vizita în această toamnă România, însoţit de o delegaţie de oameni de afaceri.

Agenda vizitei prim-ministrului Dacian Cioloș la Paris a mai inclus, joi, 9 iunie, vizită la Ecole Politechnique, depunerea unei coroane de flori în cadrul unei ceremonii organizate la Arcul de Triumf – Paris. În aceeași zi, șeful Executivului a fost alături de invitații la recepția oficială de deschidere a participării României la EURO 2016. În cursul zilei de vineri, 10 iunie, premierul român s-a întâlnit cu conducerea Academiei Franceze de Agricultură și cu cei doi copii orfani ai cuplului de români uciși în atentatele de la Paris, din 13 noiembrie 2015.

În cadrul vizitei efectuate la Paris, premierul Dacian Cioloș a acordat un interviu postului francez LCI – MYTF1, în cadrul căruia a vorbit despre Parteneriatul strategic România-Franța, stabilitatea economică, politică și financiară a Europei, relația cu NATO, funcționarea spațiului Schengen și referendum-ul din Marea Britanie, fenomenul migrației și combaterea terorismului la nivel european.

De asemenea, premierul Dacian Cioloş a avut în ultima zi a vizitei o întrevedere cu ministrul Apărării din Franța, Jean-Yves Le Drian, la care a participat și ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii