Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
Producţia, principalul subiect de dezbatere publică

Producţia, principalul subiect de dezbatere publică(1413)

Autorităţile vor lansa în dezbatere publică un draft cu privire la dezvoltarea economică a României care se concentrează pe ideea de producţie, a declarat, marţi, viceprim-ministrul Costin Borc, ministru al Economiei, în cadrul Forumului economic "Investiţiile italiene în România - un parcurs european în economia globală".

"Ne-am propus să elaborăm o strategie economică pentru următorii ani şi suntem foarte aproape ca sub înaltul patronaj al preşedintelui României şi sprijinul Academiei Române să propunem în săptămânile care urmează spre dezbatere publică un draft de viziune la care împreună cu mai mulţi colegi am lucrat. Acest draft se concentrează în jurul ideii de producţie. Viziunea pe care o propunem pentru dezvoltarea economică a României este să fim capabili să producem oriunde în România. Eu cred că dacă vom fi în stare să creăm condiţiile ca antreprenorii să se instaleze, să poată să producă oriunde în această ţară, aceasta va aduce dezvoltare ţării şi va atrage prosperitate", a spus Borc. El a precizat că Guvernul şi-a propus profesionalizarea managementului întreprinderilor de stat. "Ne-am propus să profesionalizăm managementul întreprinderilor de stat. Guvernanţa corporativă este foarte importantă pentru că prostul management al întreprinderilor de stat vă afectează (mediul de afaceri n.r.) din foarte multe puncte de vedere. Măreşte costul finanţării pentru că băncile care împrumută unor întreprinderi de stat care fac pierderi nu fac decât să-şi echilibreze riscul şi dobânzile cu costurile pe care vi le cer dumneavoastră, nu fac decât să vă încurce la licitaţii. Prostul management al unor întreprinderi de stat, pe lângă faptul că gestionează prost şi câteodată şi corupt sistemul de achiziţii, nu permite un sistem transparent care să vă permită să concuraţi şi să vindeţi produse, distorsionează piaţa muncii şi aşa mai departe", a mai arătat ministrul Economiei.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii