Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
ROIUL, noua unitate de măsură a primarului Făgădău

ROIUL, noua unitate de măsură a primarului Făgădău(1971)

 Cel care vă înţeapă decis şi dezinvolt, adică, zic, direct la ţinta lui preferată între ochi, este ţânţarul Făgădău, zis şi “ tătuca blândelor de pretutindeni”. Fiind foarte elastic din şale, i se rupe lui în paisprezece de programul de dezinsecţie şi de sursa acestuia! Roiul de ţânţari, noua unitate de măsură a primarului Făgădău. Şi la capitolul politeţuri, tot roiul! În concepţia materialist dialectică a noului primar de Constanţa, în fapt, vechi şi el, chiar cu aceeaşi pălărie a fostei administraţii locale, ţânţarul este prietenul omului! Cum este, de pildă, acum, Claudiu Palaz faţă de PSD. Piară duşmanii din ţară! Roiul. Într-un clasament al preferinţelor personale, câinele, vestitul prieten al omului, este surclasat net de ţânţarii lui Făgădău! Ca să-i protejeze iarna, îi înveleşte, ca pe palmieri, cu o prelată imensă. Domnul primar susţine că ţânţarul este folositor la munca câmpului. A înlocuit musca la arat. Cu sprijinul noilor tehnologii, ar putea deveni un excelent animal de companie. De fapt, ţinând cont de tupeul cu care se bagă în curul calului, chiar este! Aport în industria alimentară. Tânţarul ne dă nouă lapte, carne, pene, ouă. Chiar dacă sug sângele cetăţeanului de rând, pot spune, fără măsură, ţânţarii autohtoni se bucură de imunitate, recunoaştere la nivel local, chiar faimă fără frontiere, pentru că toată lumea ştie că sunt ţânţarii lui Făgădău. Gurile rele spun că enervantele insecte au fost asmuţite împotriva celor care l-au votat pe singurul independent din Consiliul Local, pentru că îşi bagă nasul exact în oala păzită de coaliţia PSD şi PMP, declanşând un veritabil război al dezinsecţiei! Ca fapt divers, în toiul luptelor cu pliciul de ţânţari, trece în fugă un vice zdruncinat de sughiţuri şi care întreabă disperat dacă a fost votat! Până acum, incluzând şi perioada dedicată alegerilor locale, Decebal Făgădău a jucat, ca nimeni altul, rolul blândului Ben, faţă de care s-a jurat că ne scapă de ţânţari. Aiurea. Sigur, stimaţi cetăţeni, ori de câte ori, până acum, eraţi atacaţi, ca la drumul mare, de ţânţarii multinaţionali, stop, aveaţi o speranţă. Nu în creşterea nivelului de trai, că, oricum, nu mai crede nimeni în chestia asta, ci în alegerea domnului Decebal Făgădău în funcţia de primar al oraşului Constanţa. Cu fiecare băşică apărută după înţepătură, în mod miraculos, se ascuţea lupta de clasă. Fiecare nechezat de cal, fie pe cale naturală, fie pe bază de benzi audio cu Mărgelatu, te trimitea automat, ca maşina de spălat, la neînfricatul Decebal. Cu gândul că noul primar se va ţine de cuvânt, ca un Făgădău adevărat, şi îi va scăpa de ţânţari, pensionarii au donat puiul injectat cu apă, din raţia lor lunară, celor care mimează dezinsecţia, luându-se la trântă, ca şi cum s-ar lupta cu o haită de urşi!

În faţa ţânţarilor bine instruiţi, cu ramificaţii în Delta Dunării şi cunoscători a două limbi străine, entuziasmul obştesc nu face două parale! În fapt, când doar promiţi, dar nu faci nimic, bătălia cu ţânţarii este inutilă. Te iei singur la palme! Nu aţi observat că, de când a fost ales primar, domnul Făgădău dă în draci din mâini, ca şi cum ar ţine cuvântare după cuvântare! A nimerit, săracul, într-un roi de viespi, cu consecinţele de rigoare. Roiul.
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

FLOTA PRIMARULUI-AMIRAL CHIȚAC PUNE TUNURILE PE MIO CAFFE!
scris de Lucian Cristea
TORA! TORA! TORA! Tradus din limba japoneză în limba română, în concepție proprie, înseamnă: “Pe ei, pe ei, mama lor de cafegii!(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii