Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
Mult e dulce și gustoasă limba noastră cu măsline!

Mult e dulce și gustoasă limba noastră cu măsline!(1636)

Până de curând, nu am avut habar că, pentru unii indivizi cu dare de mână, care se cred unicate pe pământ, contează foarte mult ce are interlocutorul său în farfurie! De regulă, nu mă uit în farfuria altuia, fie ea și zburătoare... Personajul în cauză îmi mărturisea că, în cele mai multe din cazuri, se ghidează după miros. Când e musai să cunoască pe cineva, fie și întâmplător, de pildă, la un restaurant, se bazează foarte mult pe fler și pe mirosul din dotare. Acum, fie vorba între noi, când la mijloc pică un mujdei sau 18 căței de usturoi, la pana de somn aferentă a unui bun prieten de-al meu, nu ai, practic, nici o șansă să fii cooptat în anturajul respectivului domn. Trierea începe, după principiul măcelăresc al tăierii în carne vie, de la varza călită în jos, preparatul etalon pentru astfel de intrigi care, din câte înțeleg eu, uneori, au divizat țara! Tentativa mea de a mă erija în avocatul ciolanului cu fasole, pe considerentul că face parte din bucătăria tradițională românească, s-a bucurat de un eșec lamentabil! Deși mă consider un bun strateg, nu am ales bine momentul...Ba, dimpotrivă, mi-am bătut singur cuie în tălpi, pentru că cineva își comandase, ca un iresponsabil, o porție de cartofi prăjiți cu mămăliguță, din galeria marilor gurmanzi ai patriei! Din acest moment, individul, oratoric vorbind, s-a urcat cu picioarele pe noi și ne-a făcut varză, deși tocmai afirmase că el nu a mâncat așa ceva în viața lui! Concluzia finală - noi, ăștia care comandăm astfel de preparate, suntem, în ordinea alfabetică, primitivi sau sinucigași! Dezbaterea organizată ad-hoc la masa respectivă a dat naștere la un nou conflict. Cei care își comandaseră mici, momițe, cârnăciori, rinichi și limbă cu măsline nu au mai recunoscut acest lucru, declarând, cu un tupeu ieșit din comun, că sunt vegetarieni!!! Puțin a lipsit ca trădătorii bucătăriei românești și ospătarii să nu se încaiere după rețeta primelor șapte păcate! După o astfel de revoluție gastronomică, ești curios să afli cu ce se hrănește principalul ei ideolog...Cu o sinceritate dezarmantă, ne-a mărturisit că și dumnelui resimte din plin efectele negative ale crizei economice, cu mult înainte ca Anglia să o tulească din UE! Până de curând, personajul nostru cheltuia 10.000 de euro pentru sufletul său pe lună! Acum, doar 6.000. Și chestia asta îl incomodează vizibil...Meniul? Paste și creveți cu orez. Restul banilor, pentru alte plăceri lumești. Anturajul său cuprinde 100 de consumatori de paste, care nu sunt reprezentanții nu știu cărei nobilimi! Știm cu toții cine consuma, de pildă, carbonara, în Italia, dar asta este istorie...La noi, ținând cont de diferența de nivel de trai, pentru că alții cheltuiesc mult mai mult pentru ei, se potrivește sloganul cu mult e dulce și gustoasă limba noastră cu măsline! Varianta a doua. Spune-mi ce mănânci, ca să-ți zic cu cine te împrietenești…

Cât timp ne-am desfătat ideologic cu astfel de lozinci, domnul exigent a traversat strada. Ca să ce? Ca să-și cumpere o șaorma! Cât de scurt este drumul de la realitatea înconjurătoare la teoria chibritului.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii