Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
SPITALUL E ROTUND

SPITALUL E ROTUND(2161)

Ca să ne sperie, noii aleși din componența C.J.Constanța au luat la puricat Spitalul Județean. Ca subiect, s-au orientat bine, fiind cunoscută situația dezastruoasă în care se zbate această instituție vitală pentru oraș și împrejurimile sale. Emoțíonal, la țanc. După o hămăială electorală ca la ușa cortului, pică bine un subiect pământean. Grija aleșilor față de sănătatea bietului cetățean...O acadea într-un ocean! Din punct de vedere narativ și artistic, domnii consilieri au dat lovitura, dovadă reacția celor care cred în astfel de manevre de imagine. Din punct de vedere propagandistic, totul a fost O. K., atât pentru domnii consilieri, pupați în bot de niște bocitoare, cât și pentru partidele dumnealor. Vaccinul popular, dar cine mai are încredere în așa ceva! Caracterul științific al controlului derivă din încăpățânarea consilierilor de a parcurge căile bătătorite ale spitalului pe unde s-au perindat zeci de astfel de echipe de control! Eficiența? ZERO. Nuanța investigațiilor? Sută la sută caterincă. A existat și o parte pozitivă. Analiza făcută la fața locului a confirmat faptul că spitalul e rotund. Dovada? Din parcare au plecat, în parcare s-au întors. Exact cum au venit...Concluziile? La fel de rotunde precum spitalul! Cu un amendament, nimic nou sub soare, jumătate dintr-un rotund. În spiritul colegialității de partid, lipsurile de tot felul au fost împinse ușor sub preș. Același preș cu care s-a învelit multă vreme fostul director Căpățână, fără ca cineva să-l deranjeze câtuși de puțin! Sub preșul cui? Al PSD, desigur. Cel care a lansat primul ipoteza că spitalul e rotund. Spre surprinderea lui Jules Verne, chiar mai rotund decât pământul! Atât de rotund, încât, totul a rămas neschimbat! Același PSD, același dezastru! Păi, dacă tocmai te-ai aliat cu marele PSD, spune, domnule Palaz, poți să-i arăți obrazul? Chiar acum, când domnește armonia între popoare! Când, în fine, ați îngropat, PSD și PMP, secera și ciocanul războiului! Dacă tot s-a aflat spitalul în custodia lor, a pesediștilor, de ce nu i-ai tras de urechi când erai prefect, domnule Palaz?! Controlul și eficieța lui? Frecție la un picior de lemn! Acum, când scriu, cineva mă corectează din spate. Frecție cu tulumba la un picior de pod.

Spitalul e rotund ca vai de mama lui! Noaptea, pe la trei, o femeie, în vârstă de aproape 70 de ani, este lăsată nesupravegheată, la urgențe, pe o targă. Cade și își fracturează un picior. După câteva zile, moare de inimă rea. După o anticameră prelungită, îi relatez cazul directorului Căpățână, care se comportă ca și cum ar număra franjurii de la o perdea imaginară. Cineva mi-a spus că asta este mimica domniei sale când, universal vorbind, îl doare în cot. Rezoluție la cazul relatat? Cotul, că pișcotul l-am dat de pomană.

Spitalul e rotund. Acest lucru mi-a fost confirmat și de cei care au constatat că, fiind rotund, o mână o spală mult mai repede pe cealaltă. Alte avantaje. Unul controlează, doi anulează. Doi raportează, ceilalți mimează. Acțiuni memorabile de genul - eu controlez, eu mă analizez, ce, puii mei! Nu te supăra, frate, că în partid vom dezbate! Eu controlez, eu comentez! Cine spune ăla este ca pesedistul din poveste. Spitalul fiind rotund, unii își fură mai ușor singuri căciula. Spitalul e rotund. Și, totuși, se învârte...

 

Comentarii

Ladescu GH
05-07-2016
ESTE ROTUND .Toate in Romania sunt rotunde ,pentru a fi usor de manevrat .De furat.Mass media se ocupa de moartea nenorocitului de patron HEXI PHARMA .Dar ce balega mea ma intereseaza cum a murit .Pe mine ma intereseaza sa sticu CATI DI ADMINISTRATYIE .SEF DE STAT SI ALTI CU FUNCTII INALTE STIIAU DE apa de ploaie HEXIPHARMA.Si sunt destui care stiu .Menegerii spitalelor nu stiau????? Ba bina ca DA. Asta-i HOLOCAUST MODERN .TERORISM IMPOTRIVA POPORULUI ROMAN. CAT SE FURA IN SPITALE ???

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

OPRIȚI RECRUTAREA CADRELOR PESEDISTE!
scris de Lucian Cristea
Amiralul Chițac nu reușește să se acomodeze cu dimensiunile navei “Primăria Constanța”, la comanda căreia se află, în postura (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii