Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Voluntariatul într-o țară UE, șansa unui viitor împlinit pentru tineri

Voluntariatul într-o țară UE, șansa unui viitor împlinit pentru tineri(601)

Tinerii cu vârste cuprinse între 17 şi 30 de ani au posibilitatea să facă voluntariat sau să studieze într-o ţară din Uniunea Europeană, prin oportunităţile de mobilitate oferite de programele comunitare Erasmus+, Erasmus pentru tinerii întreprinzători sau EURES. În unele cazuri, tinerii pot primi şi anumite sume de bani, care să le asigure decontarea unor chetuieli. Managerul general al Asociaţiei GEYC, Gabriel Brezoiu, oferă mai multe informaţii celor interesaţi. Gabriel Brezoiu:

Erasmus+.ro este site-ul oficial al Programului Erasmus+ România, în care sunt prezentate toate modalităţile de finanţare şi, totodată, pe Google se poate căuta EURES. Şi, adresându-se fiecare la Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă din judeţul din care aparţine, există în fiecare agenţie un consilier EURES care poate să le ofere mai multe detalii şi, eventual, cei sub 25 de ani pot primi şi o bursă. Pentru fiecare program în parte sunt limite diferite. De exemplu, pentru Programul de voluntariat european este până la 30 de ani, pentru Programul EURES, varianta în care se primeşte şi o subvenţie, este până la 25 de ani”.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CARACATIȚA PESEDISTĂ ȘI SALAMUL DE SOIA
scris de Lucian Cristea
Desemnarea unui candidat pentru alegerile locale de la Constanța a dat naștere la o agitație inutilă și fără precedent! Activiștii (...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • De ce candidează Mircea Diaconu?
  • DINTRE 1.000 DE-ALDE CATTANI, NU S-A GĂSIT UN MINISTRU COMPETENT LA INTERNE!
  • SĂ MORI RĂNIT DIN DRAGOSTE DE SPORT...
  • Al cui este Teatrul de vară din Mamaia, cine își bate acum joc de el și nimeni nu se supără?
  • SCURTA VARĂ FIERBINTE A NOULUI MINISTRU DE INTERNE