Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Voluntariatul într-o țară UE, șansa unui viitor împlinit pentru tineri

Voluntariatul într-o țară UE, șansa unui viitor împlinit pentru tineri(742)

Tinerii cu vârste cuprinse între 17 şi 30 de ani au posibilitatea să facă voluntariat sau să studieze într-o ţară din Uniunea Europeană, prin oportunităţile de mobilitate oferite de programele comunitare Erasmus+, Erasmus pentru tinerii întreprinzători sau EURES. În unele cazuri, tinerii pot primi şi anumite sume de bani, care să le asigure decontarea unor chetuieli. Managerul general al Asociaţiei GEYC, Gabriel Brezoiu, oferă mai multe informaţii celor interesaţi. Gabriel Brezoiu:

Erasmus+.ro este site-ul oficial al Programului Erasmus+ România, în care sunt prezentate toate modalităţile de finanţare şi, totodată, pe Google se poate căuta EURES. Şi, adresându-se fiecare la Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă din judeţul din care aparţine, există în fiecare agenţie un consilier EURES care poate să le ofere mai multe detalii şi, eventual, cei sub 25 de ani pot primi şi o bursă. Pentru fiecare program în parte sunt limite diferite. De exemplu, pentru Programul de voluntariat european este până la 30 de ani, pentru Programul EURES, varianta în care se primeşte şi o subvenţie, este până la 25 de ani”.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

FELIX ȘI PRAȘILA A DOUA!
scris de Lucian Cristea
Domnul Sanchi - în fața primului său examen electoral! De emoție, a transpirat din cap până în picioare la emisiunea difuzată de (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii