Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
FRAȚI DE CRUCE

FRAȚI DE CRUCE(1958)

Precum călărețul fără cap, care bântuie peste tot, Traian Băsescu i-a încălecat din nou pe pesediștii constănțeni, care, iată, nu mai scapă de umbra lui! I se citește pe față bucuria de a le da pinteni pe sub coaste și de a-i zgândări în stilul său personal. După o încrucișare cu forța, ca urmare a unor indicații venite de foarte sus, PSD și PMP s-au contopit într-un măr găunos și otrăvitor, după cum le-a dictat interesul.Cu toate astea, să nu credeți că Traian Băsescu o să iasă în stradă ca să se îmbrățișeze cu Decebal Făgădău, deși ar putea să o facă, pentru că oficial sunt frați de cruce! E drept, până la un punct, au mimat semnul crucii, pentru a se evita o prea mare vărsare de sânge.Cum stăm cu morala băsciană privind părțile putrede din PSD? Păi, despre Oprea nu spunea că este șeful mafiei lui Adrian Năstase! După care a urmat secvența cu pupat independența...Deocamdată, fostul președinte este temperat și, când se lasă cu critici dure, se face că plouă. În caz de urgență, ca și cu butelia roșie, îl trimite la înaintare pe Claudiu Palaz, paratrăznetul alianței dintre PSD și PMP de la Constanța. La paritate, au înghițit și pesediștii broasca băsistă, deși, paradoxal, nu i-a obligat nimeni! Desigur, cu excepția interesului de gașcă, după formula baladistă foaie verde, trei poloage, foamea la pământ mă trage...Uneori, politica mustește de cinism, fiind făcută după caracterul și atitudinea celor care o practică. După ce, ani de zile, a fost principala sperietoare a celor din PSD Constanța, acum, Băsescu e luat în brațe de pesederei, alintat și pupat pe frunte ca un tătuca iubitor și tandru! Cei care îl pupă cu nesaț în cur sunt exact cei care, nu cu mult timp în urmă, îi urau lui Băsescu să ajungă la pușcărie!

În ultimele zile, am fost martorii unor scene și secvențe de un grotesc fără egal. În timp ce mai marii PSD și PMP, la nivel județean, negociau pe sub masă viitorul alianței dintre cal și măgar, Nicușor Constantinescu era plimbat cu targa prin sălile de judecată, fiind abandonat de colegii săi de partid! Care colegi, pupând poala lui Traian Băsescu, aplaudau frenetic, ca la Congres, unirea cu PMP ! La polul opus, Nicușor Constantinescu vorbind singur despre dosarul său politic și despre răul provocat de Traian Băsescu. La mică distanță de polul opus, liderii PSD și cei ai PMP se îmbrățișează pentru țeapa dată electoratului, punând bazele unei alianțe contra naturii. Într-un alt cadru, Radu Mazăre, singur, debusolat și trist, dar demn. A fost, fără îndoială, unul dintre criticii cei mai vehemenți ai lui Băsescu, pe care l-a întrecut la poante și ironii. Mă întreb cum i-ar sta să fie coleg pe aceeași baricadă cu Traian Băsescu! Noua conducere a PSD a uitat de activiștii care, după ce au ajuns după gratii, au arătat cu degetul spre actualul președinte al PMP, fratele de cruce al primarului Făgădău. Desigur, o frăție politică, nu altceva... În contrast cu euforia generată de acest nou Congres, imaginile cu Nicușor Constantinescu în rolul principal din Pădurea spânzuraților, amintindu-ne tuturor de conflictele pe care vechea conducere a PSD Constanța le-a avut cu Traian Băsescu. Nu intru în profunzimea acestor conflicte. Nu dau verdicte și nici nu mă interesează cine are dreptate. Spun doar atât. O minimă tresărire de orgoliu ar fi trebuit să-i determine pe pesediști să nu accepte colaborarea cu Traian Băsescu...

Știu că, la nevoie, te faci frate cu dracul, dar nu te încurci cu cel mai al dracului!   

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

FLOTA PRIMARULUI-AMIRAL CHIȚAC PUNE TUNURILE PE MIO CAFFE!
scris de Lucian Cristea
TORA! TORA! TORA! Tradus din limba japoneză în limba română, în concepție proprie, înseamnă: “Pe ei, pe ei, mama lor de cafegii!(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii