Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Sonorităţi poetice pe tivul nisipurilor de la Neptun  într-un Turnir al poeziei

Sonorităţi poetice pe tivul nisipurilor de la Neptun într-un Turnir al poeziei(1661)


  E ca un fel de-mprospătare a unor evenimente ce ţin de murmurul şi măreţia fiinţei când e vorba de cultură, de data aceasta la Neptun, la Casa Scriitorilor. Rememorez, în parte: spre finele lunii mai revista Familia a sărbătorit 150 de ani de la debutul eminescian cu poezia De-aş ave (păstrând grafia din acea vreme) dar şi Zilele revistei; la sfârşitul aceleaşi luni au fost decernate premiile USR pentru anul 2015, printre nominalizaţi numărându-se şi prozatorul constănţean Ovidiu Dunăreanu, iar în a doua săptămână a lunii iunie, la Alba Iulia, s-a consumat Gala poeziei române contemporane sau binecunoscuta Lista lui Manolescu.

Împrospătarea de care aminteam se referă la faptul că anul acesta Turnirul poeziei, deşi se află la a VI-a ediţie, se desfăşoară pentru prima dată la malul mării, între 7-9 iulie. Desigur, în organizarea Uniunii Scriitorilor din România. La Casa Scriitorilor din Neptun, unde lecturile participanţilor la turnir, câte doi poeţi reprezentativi din nouă filiale, pot fi ascultate de iubitorii de poezie într-un program care se desfăşoară după cum urmează: joi, 7 iulie, de la ora 17.30 va avea loc prima sesiune de lecturi şi, desigur, prima cernere a participanţilor în urma deliberărilor unui juriu care va ţine cont doar de ,,păcatele“ minţii nu şi ale sufletului; vineri, 8 iulie, începând cu ora 10, forţa vie şi ideea nouă a poeziei îşi vor continua expunerea din forje într-o altă sesiune, iar ultima, în aceeaşi zi, de la ora 19, fiind şi cea care îşi va desemna laureaţii al căror recital, nu ştiu dacă va vorbi despre pământul din zări şi marea dintre zbaturile unor vapoare cu aburi care nu vor acosta niciodată pe-aici, poate fi urmărit în continuare. Desigur, între timp, participanţii la turnir vor fi prezenţi şi la alte întâlniri în Mangalia, potrivit programului organizatorilor. 

Din partea Filialei Dobrogea a USR se vor alătura, cu semnătura metaforei, poeţii Emilia Dabu din Mangalia şi Sorin Roşca din Constanţa.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii