Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
MĂ PREGĂTESC SĂ DEVIN MINISTRU

MĂ PREGĂTESC SĂ DEVIN MINISTRU(1427)

 Eu, unul, am început de ieri de la prânz să mă pregătesc să devin ministru. Mi-am scos costumul bun din şifonier, l-am probat să văd dacă îmi mai vine şi l-am dus la curăţat. Seara, am exersat în oglindă rostirea jurământului, aşa cum trebuie făcut, cu glas solemn şi puţin emoţionat, ţinând mâna pe Biblie şi pe Constituţie. Închinarea de la sfârşit nu prea mi-a ieşit cum aş fi vrut, deşi am repetat-o de mai multe ori. Poate blestemul popilor, că mă tot iau de lăcomia lor. M-am dus şi la evidenţa populaţiei, că buletinul îmi stă să expire şi, cu un buletin aproape nevalabil, s-ar putea ca SPP-ul să nu mă lase să intru în Cotroceni pentru investire, şi-mi pierd rândul.

 Acelaşi lucru vă sfătuiesc să faceţi şi dumneavoastră. Să vă pregătiţi să deveniţi miniştri. Pentru că la ritmul cu care se fac remanierile la guvernul tehnocrat, până la alegerile din toamnă, când va rezulta un guvern adevărat, sigur fiecărui cetăţean al României îi va veni rândul cel puţin odată să fie ministru. Şi ar fi bine ca vestea să nu vă ia pe nepregătite.
 Naţionala de fotbal a României şi-a lăsat la Europene autocarul pe avarii, semn că nu stăm mult. Apă de ploaie. Să vedeţi autocarul Guvernului României. Nici măcar pe avarii nu-l mai pun. Semnalizează dreapta în staţie la Piaţa Victoriei, ca orice transport în comun, coboară iute câţiva miniştri, se urcă la fel de iute alţii ieşiţi în fugă din gaura de metrou şi gata. Semnalizator stânga şi am plecat, că încurcăm traficul.

 Poate vă întrebaţi ce m-a determinat să încep aceste pregătiri pentru ministeriat şi de ce şi dumneavoastră trebuie să faceţi la fel.

 Ieri după-amiază, văzând că este prima zi răcoroasă din luna asta şi temperatura nu trece de pragul caniculei, deci nu ar putea fi acuzat că l-a bătut soarele în cap, Dacian Cioloş a anunţat o remaniere guvernamentală. Una serioasă. Nu mai puţin de patru miniştri pleacă acasă. Vin alţi patru să-i înlocuiască. Schimbă Cioloş ca la hochei, o întreagă linie. Cum îi cheamă pe cei plecaţi, cum se numesc cei veniţi, nu contează. Oricum, nu-i ştie nimeni. Motivul pentru care se întâmplă această remaniere nu este nici el prea clar. Doar un lucru este cert. Când au fost numiţi, aceşti miniştri proaspăt remaniaţi ne-au fost prezentaţi ca nişte mari specialişti, plini de diplome luate prin străinătate, veniţi la noi ca să ne lumineze şi să ne scoată din căcat. Acum sunt daţi afară de proşti. Cioloş s-a şters la cur cu diplomele şi titlurile lor, luate cu atâta trudă pe la universităţi care de care mai simandicoase. Atunci, ne întrebăm firesc: nu cumva le pune cineva ceva în salariul de ministru, ăla crescut de hulitul Gabriel Oprea, generalul izmenelor, ceva ce îi prosteşt de cap şi devin din ditamai specialiştii şcoliţi pe afară, nişte tâmpiţi care încurcă locul prin România? Eu cred că da. Iar substanţa este foarte perversă şi are efect câteodată chiar înainte de încasarea primului salariu. Pe doamna Guseth, spre exemplu, prietena Monicăi Macovei, a lovit-o tâmpeala chiar înainte de a deveni ministrul de Justiţie şi a căzut la nominalizarea din comisie. La fel şi tânărul fotomodel Andrei Baciu, a fost lovit direct în muşchi, înainte să încaseze măcar o dată salariul de ministru al Sănătăţii. Ăştia patru remaniaţi ieri, s-au dovedit ceva mai rezistenţi. Dar tot au fost doborâţi înainte de termen.

 Aşa că, oameni buni, de aia zic să ne pregătim cu toţii, cu mic, cu mare, să devenim şi noi miniştri. Pe tema asta m-am şi certat cu doi prieteni, ceva mai în vârstă decât mine. Eu susţineam că numirile trebuie să se facă după criteriul alfabetic. Îmi convine, pentru că s-ar putea ca noi, ăştia cu nume care încep cu „A” sau „B” (cazul meu) să apucăm chiar şi de două ori. Prietenii, o ţineau pe a lor : că să se facă după vârstă, cei mai bătrâni primii, să fie siguri că apucă şi ei măcar o dată. Când o fi cazul, să le treacă şi lor pe cruce că au fost miniştri.

 Până atunci însă, poate ne lămureşte domnul Johannis, că suntem derutaţi rău de tot. Al cui este guvernul acesta, domnule preşedinte?

 Că nu mai ştim pe cine să înjurăm.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

GUVERNATORUL DELTEI DUNĂRII, ACEST JAMES BOND FĂRĂ PREFIXUL 007
scris de Lucian Cristea
Au decretat unii la Tulcea existența o așa-zisei crize de guvernatori, cu efecte directe asupra existenței Administrației Rezervației (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • MEDGIDIA - DE LA MĂGARII LUI PINTILIE LA MODERNISMUL LUI VRABIE
  • HOTELUL DELTA - DE LA PRINȚUL DE MONACO LA TURISTUL OBIȘNUIT
  • ONORIFICII CARE SE PRICEP LA TOATE...
  • VICEPRIMARUL LIBERAL DE LA CRUCEA A DECLARAT RĂZBOI CELOR DE LA RAJA!
  • Străzile din municipiul Constanța, dezinfectate în fiecare noapte