Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie

"Cafeneaua Publică - Tu eşti parte din comunitate" - Tinerii se consultă!(709)

Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) a creat reţeaua de lucrători de tineret, denumită tineREŢEA, ce va organiza la nivel naţional, o serie de evenimente de consultări din sfera dialogului structurat, activităţi ce urmează să se desfăşoare în perioada iulie - noiembrie 2016. Scopul asumat al reţelei este acela de a identifica nevoile reale ale tinerilor, punând în practică conceptul de dialog structurat. Totodată, aceasta, îşi propune să formeze tinerii pentru a fi implicaţi în activităţi de tineret şi de voluntariat. Modul de lucru al acesteia, la nivelul fiecărui judeţ, va consta în materializarea a patru activităţi din sfera consultării şi a dialogului structurat şi o activitate de formare, implementate la nivelul comunităţilor locale. Activităţile propuse urmăresc creşterea numărului de tineri implicaţi în evenimente de consultare şi formare; creşterea calităţii evenimentelor de tineret cu privire la consultarea publică, participare şi dialog structurat; asigurarea unei reprezentativităţi geografice echilibrate, din perspectiva participării tinerilor în procesele de consultare ca parte a dialogului structurat; implementarea de activităţi de participare şi învăţare non-formală. Rezultatele scontate vizează 168 de evenimente de consultare şi 42 de cursuri de formare, în toată ţara, la care sunt aşteptaţi aproximativ 3.000 tineri. Concluziile discuţiilor şi ale dezbaterilor ce se vor derula în cadrul evenimentelor asumate vor constitui baza pentru întocmirea raportului de ţară, ce va contribui la creionarea recomandărilor finale - pe componenta de tineret - ale TRIO-ului Presedenţiei Olandei, Slovaciei şi Maltei.

Activităţile fac parte din proiectele Lucrătorul de tineret finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Dialog Structurat cu tinerii 2016 co-finanţat de Comisia Europeană prin programul Erasmus +. 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

ATENȚIE, LA MANGALIA NU SE FILMEAZĂ! TOTUL ESTE REAL!
scris de Lucian Cristea
Mă pun adeseori în locul lui Radu Cristian, primarul orașului Mangalia, și îmi imaginez cât de șifonate sunt, în ultima vreme, dimi(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii