Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Revista TOMIS la semicentenar

Revista TOMIS la semicentenar(736)

La semicentenar, revista „Tomis”, simbol al vieții culturale dintre Dunăre și Marea Neagră, înființată la 1 iulie 1966 și apoi desființată în iulie 2010, prin hotărârea Consiliului Local din Constanța, ca urmare a Ordonanței de Urgență 63/2010, ce impunea adoptarea unei politici de restrângere a cheltuielilor bugetare, se pregătește pentru o nouă viață.

Apare deja din luna mai, în format online (poate fi accesată la adresa www.revistatomis.ro), fără finanțare, existând promisiuni din partea autorităților locale ca, în curând, să apară și în format clasic, pe hârtie. Până atunci, echipa „Tomis” a organizat ieri un eveniment cultural: Atelierele Revistei „Tomis“ au debutat cu un... debut: cel al lui Tudor Ganea, autor născut şi format în Constanţa, al cărui volum a fost recent publicat de către editura Polirom, în colecţia Ego.Proză: „Cazemata” - un roman de un realism cu adevărat magic”. Echipa redacțională a revistei online „Tomis” este formată din: conf. univ. dr. Cristina Tamaș - director, Mircea Țuglea - redactor-șef, Daniel Clinci - secretar general de redacție, Alina Costea, Florin Ionescu și Mădălin Roșioru - redactori. Mircea Țuglea speră ca, până la sfârșitul anului, publicația care poartă numele Constanței de acum 2.000 de ani să aniverseze și 500 de numere, în anul jubiliar 2016. Mult succes!

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CARACATIȚA PESEDISTĂ ȘI SALAMUL DE SOIA
scris de Lucian Cristea
Desemnarea unui candidat pentru alegerile locale de la Constanța a dat naștere la o agitație inutilă și fără precedent! Activiștii (...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • De ce candidează Mircea Diaconu?
  • DINTRE 1.000 DE-ALDE CATTANI, NU S-A GĂSIT UN MINISTRU COMPETENT LA INTERNE!
  • SĂ MORI RĂNIT DIN DRAGOSTE DE SPORT...
  • Al cui este Teatrul de vară din Mamaia, cine își bate acum joc de el și nimeni nu se supără?
  • SCURTA VARĂ FIERBINTE A NOULUI MINISTRU DE INTERNE