Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Universitatea Ovidius, gazdă a Școlii Balcanice de Fizică Nucleară

Universitatea Ovidius, gazdă a Școlii Balcanice de Fizică Nucleară(701)

Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei (IFIN–HH) din București și Universitatea „Ovidius” din Constanța organizează, în perioada 10 - 17 iulie 2016, a-IX-a ediție a Școlii Balcanice de Fizică Nucleară. Această manifestare tradițională a fost organizată de-a lungul timpului la Istanbul, Turcia (1998), Bodrum, Turcia (2000), Thessaloniki, Grecia (2002), Bodrum, Turcia (2004), Brașov, România (2006), Troyan, Bulgaria (2008), Adrasan, Turcia (2010) și Blagoevgrad, Bulgaria (2012).

Școala se adresează în principal studenților și tinerilor cercetători la început de carieră din Sud–Estul Europei, dar este deschisă și pentru participarea tinerilor din întreaga lume. În cadrul ediției din acest an, școala le va permite participanților să intre în contact direct cu cercetători consacrați, care vor ține cursuri pe teme de mare actualitate în cercetarea contemporană a fizicii nucleare. Lecțiile vor ilustra rezultatele recente și perspectivele în cercetarea de profil, la unele dintre cele mai importante structuri de cercetare științifică pe plan mondial: ELI–NP (România), ISOLDE (CERN), SPIRAL2 (Franța), JYFL (Finlanda) și FAIR (Germania).

Circa 60 de doctoranzi și tineri cercetători vor audia prelegeri susținute de 25 de profesori de prestigiu din întreaga lume, precum M. Gai (SUA), P.H. Regan (Marea Britanie), C. Fransen și P. Petkov (Germania), K. Riisager (Danemarca), C. Scholey (Finlanda), S. Leoni (Italia), T. Mertzimekis (Grecia), A. Krasznahorkay (Ungaria) și G. Georgiev (Franța). Organizarea acestei ediții la Constanța este o dovadă a bunelor relații de colaborare care există între IFIN–HH și Universitatea „Ovidius” și ale perspectivelor de dezvoltare de proiecte comune în contextul creat de implementarea de către IFIN–HH a structurii de cercetare ELI–NP pe Platforma Națională de Fizică de la Măgurele.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CUM SE VEDE ȚARA PRIN OCHELARII LUI DAN BARNA?
scris de Lucian Cristea
Ca președinte de țară, Traian Băsescu a fost un gargaragiu fără pereche și o parte din populație l-a crezut! El a făcut, la încep(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • De ce candidează Mircea Diaconu?
  • DINTRE 1.000 DE-ALDE CATTANI, NU S-A GĂSIT UN MINISTRU COMPETENT LA INTERNE!
  • SĂ MORI RĂNIT DIN DRAGOSTE DE SPORT...
  • Al cui este Teatrul de vară din Mamaia, cine își bate acum joc de el și nimeni nu se supără?
  • SCURTA VARĂ FIERBINTE A NOULUI MINISTRU DE INTERNE