Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Cultura şi tradiţiile păstrate în judeţul Tulcea

Cultura şi tradiţiile păstrate în judeţul Tulcea(634)

Asociaţia ‘Centrul cultural-Delta Dunării’ din Mahmudia a încheiat un proiect susţinut financiar de Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea pentru promovarea tradiţiilor şi portului tradiţional specific zonei. Comunitatea locală este interesată să asigure condiţii pentru dezvoltarea aptitudinilor cultural-artistice ale locuitorilor comunei, punerea în valoare şi dezvoltarea identităţii minorităţilor naţionale.

În cadrul proiectului, au fost realizate 30 de costume populare ruseşti care, potrivit preşedintelui filialei locale a Comunităţii Ruşilor Lipoveni din România, Călin Ivanov, respectă elementele importante din specificul comunităţii. Componenta de promovare a tradiţiilor coregrafice în cadrul proiectului a vizat participarea ansamblului ‘Katiuşa’ la Festivalul naţional de folclor al cântecului şi dansului popular ‘Cânt şi joc pe plai dobrogean’, desfăşurat în Eforie Sud, judeţul Constanţa, în perioada 24-30 iunie, unde ansamblul din Mahmudia a primit trofeul festivalului şi diplomă de excelenţă. Valoarea totală a proiectului derulat de asociaţia din comuna Mahmudia a fost de 10 000 de lei, cofinanţarea CJ fiind de 8 000 de lei.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

LĂSAȚI FLORILE SĂ VORBEASCĂ DESPRE MEDGIDIA!
scris de Lucian Cristea
La întâlnirea de la Restaurantul Luxor, cu diverse categorii sociale, cu tineri și bătrâni, grași sau slabi, înalți sau scunzi,(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii