Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Cultura şi tradiţiile păstrate în judeţul Tulcea

Cultura şi tradiţiile păstrate în judeţul Tulcea(608)

Asociaţia ‘Centrul cultural-Delta Dunării’ din Mahmudia a încheiat un proiect susţinut financiar de Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea pentru promovarea tradiţiilor şi portului tradiţional specific zonei. Comunitatea locală este interesată să asigure condiţii pentru dezvoltarea aptitudinilor cultural-artistice ale locuitorilor comunei, punerea în valoare şi dezvoltarea identităţii minorităţilor naţionale.

În cadrul proiectului, au fost realizate 30 de costume populare ruseşti care, potrivit preşedintelui filialei locale a Comunităţii Ruşilor Lipoveni din România, Călin Ivanov, respectă elementele importante din specificul comunităţii. Componenta de promovare a tradiţiilor coregrafice în cadrul proiectului a vizat participarea ansamblului ‘Katiuşa’ la Festivalul naţional de folclor al cântecului şi dansului popular ‘Cânt şi joc pe plai dobrogean’, desfăşurat în Eforie Sud, judeţul Constanţa, în perioada 24-30 iunie, unde ansamblul din Mahmudia a primit trofeul festivalului şi diplomă de excelenţă. Valoarea totală a proiectului derulat de asociaţia din comuna Mahmudia a fost de 10 000 de lei, cofinanţarea CJ fiind de 8 000 de lei.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CUM SE VEDE ȚARA PRIN OCHELARII LUI DAN BARNA?
scris de Lucian Cristea
Ca președinte de țară, Traian Băsescu a fost un gargaragiu fără pereche și o parte din populație l-a crezut! El a făcut, la încep(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • De ce candidează Mircea Diaconu?
  • DINTRE 1.000 DE-ALDE CATTANI, NU S-A GĂSIT UN MINISTRU COMPETENT LA INTERNE!
  • SĂ MORI RĂNIT DIN DRAGOSTE DE SPORT...
  • Al cui este Teatrul de vară din Mamaia, cine își bate acum joc de el și nimeni nu se supără?
  • SCURTA VARĂ FIERBINTE A NOULUI MINISTRU DE INTERNE