Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
Vestigii turistice: Teatrul de vară Mamaia şi Complexul Perla

Vestigii turistice: Teatrul de vară Mamaia şi Complexul Perla(3583)

Construim, betonăm, asfaltăm, dărâmăm, construim din nou şi tot aşa… ne facem de lucru când am putea obţine rezultate formidabile întreţinând ce ne-a lăsat natura sau regimul trecut… O spun cu regret, dar în afară de extinderea plajelor, nu am îmbunătăţit cu nimic notabil oferta de pe litoralul nostru.

Obişnuiesc să merg să înot seară de seară şi caut să-mi mut prosopul la fiecare apus încât să acopăr de-a lungul acestei veri toate zonele din Constanţa şi Mamaia, observând totodată diferitele categorii sociale şi neajunsurile ariilor pe care le frecventează.

Iată că după ce am trecut pe lângă un mall în continuă extindere şi un pavilion expoziţional costisitor, dar cu rol doar de târg de ţoale… am parcat în zona Perla. Buruienile, geamurile lipsă, aspectul dezolant, lipsa comercianţilor… asta caracterizează în plin sezon estival un complex care era cândva înfloritor. Aici ,,cerşeam” încă o jucărie sau mă ,,lipeam” de ceva dulce acum 2 decenii de la prea darnicii mei părinţi, iar astăzi mă uit suspicios în toate părţile aşteptându-mă să fiu ,,făcut” la buzunare sau muşcat de un maidanez… Orice clădire se degradează mai rău dacă stă în paragină decât dacă este închiriată chiar şi sub preţul corect, dar oare ce interese îi conduc pe administratorii acestui complex să îl distrugă mai întâi şi ce vor construi mai apoi ???

Nu voi uita niciodată cum marcau părinţii mei fiecare vară prin participarea fără excepţie la toate ediţiile Festivalului de la Mamaia. Andra, Provincialii, Nico, Daminescu, Temişan, Phoenix, maestrul Zamfir, Ştefan Bănică Jr sunt doar câteva din numele care ne-au încântat serile din copilăria mea, alături de familie, prieteni şi rude, din ţară şi din străinătate. Curiozitatea mă face să urc plin de temere scările încărcate cu gunoaie şi de un miros infect în Teatrul de Vară… ŞOC ! A fost un război în Mamaia şi eu nu am ştiut de el? Cine a bombardat această unitate de cultură indispensabilă litoralului nostru? Scaune rupte, geamuri sparte, graffitiuri nereuşite, o scenă deprimantă pentru anul 2016.

Eu nu vreau seară de teatru la Cazino şi nici concerte în spaţii improvizate…aveaţi infrastructura la îndemână şi aţi ruinat-o…Cui am greşit să îmi călcaţi în picioare amintirile plăcute ale copilăriei?

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MINISTERUL DE INTERNE - ARMA RĂZBUNĂRII!
scris de Lucian Cristea
Comisarul Dancu a deranjat sistemul! L-a călcat pe șiret. Nu știu pe care...Drept pedeapsă, pentru curajul de a fi dezvăluit(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii